Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Jei mėgstate kalafiorus – siūlau jums labai lengvą, greitas gardų žiedinio kopūsto pagaminimo būdą. Vos keli priedai prie žiedinio kopūsto ir gardžiausias patiekalas paruoštas!
Visiems kalafioro mėgėjams tikrai patiks 😉…
Reikės:
~800g kalafioro
3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Česnako granulių
Rūkytos paprikos miltelių
50g džiūvėsėlių
50g tarkuoto sūrio
Krapų
Kaip gaminti:
~800g žiedinį kopūstą supjaustau smulkesniais gabalėliais (kalafiorą išskirstau kekėmis, jei kekės stambios, pasmulkinu ir jas).
Pjaustytus kalafioro gabalėlius dedu į dubenį.
Pašlakstau alyvuogių aliejumi (3-4v/š).
Kruopščiai sumaišau, kad aliejus gerai padengtu žiedinio kopūsto gabalėlius.
Beriu druskos, pipirų, česnako granulių, rūkytos paprikos miltelių.
Vėl viską gerai sumaišau 😉.
Į nedidelį dubenėlį beriu 50g džiūvėsėlių ir 50g tarkuoto fermentinio sūrio.
Sūrį ir džiūvėsėlius sumaišau, verčiu į dubenį prie kalafioro.
Sumaišau kalafiorą su džiūvėsėliais ir sūriu.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.
Sudedu kalafiorą sumaišytą su sūriu ir džiūvėsėliais. Kalafioro gabalėlius sudedu meiliai vieną prie kito.
Jei dubenyje liko sūrio ir džiūvėsėlių – juos beriu ant skardoje sudėto žiedinio kopūsto.
Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~30min – viršus apačia be vėjelio.
Gražiai apskrudusius kalafioro gabalėlius traukiu lauk iš orkaitės!
Irrr ragauju 😊…
Jei norite galima prie kepto kalafioro česnakinį padažą pagaminti – receptas čia https://www.maistomegeja.lt/cesnakinis-padazas/
O mes valgėme be padažo – buvo labai gardu…
Vakarienė – užskaityta 😉.
Skanaus!!!