Keptas žiedinis kopūstas

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Jei mėgstate kalafiorus – siūlau jums labai lengvą, greitas gardų žiedinio kopūsto pagaminimo būdą. Vos keli priedai prie žiedinio kopūsto ir gardžiausias patiekalas paruoštas!

Visiems kalafioro mėgėjams tikrai patiks 😉…

Ingredientai

Reikės:

~800g kalafioro

3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus

Druskos

Pipirų

Česnako granulių

Rūkytos paprikos miltelių

50g džiūvėsėlių

50g tarkuoto sūrio

Krapų

Kaip gaminti:

~800g žiedinį kopūstą supjaustau smulkesniais gabalėliais (kalafiorą išskirstau kekėmis, jei kekės stambios, pasmulkinu ir jas).

Pjaustytus kalafioro gabalėlius dedu į dubenį.

Pašlakstau alyvuogių aliejumi (3-4v/š).

Kruopščiai sumaišau, kad aliejus gerai padengtu žiedinio kopūsto gabalėlius.

Beriu druskos, pipirų, česnako granulių, rūkytos paprikos miltelių.

Vėl viską gerai sumaišau 😉.

Į nedidelį dubenėlį beriu 50g džiūvėsėlių ir 50g tarkuoto fermentinio sūrio.

Sūrį ir džiūvėsėlius sumaišau, verčiu į dubenį prie kalafioro.

Sumaišau kalafiorą su džiūvėsėliais ir sūriu.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Sudedu kalafiorą sumaišytą su sūriu ir džiūvėsėliais. Kalafioro gabalėlius sudedu meiliai vieną prie kito.

Jei dubenyje liko sūrio ir džiūvėsėlių – juos beriu ant skardoje sudėto žiedinio kopūsto.

Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~30min – viršus apačia be vėjelio.

Gražiai apskrudusius kalafioro gabalėlius traukiu lauk iš orkaitės!

Irrr ragauju 😊…

Jei norite galima prie kepto kalafioro česnakinį padažą pagaminti – receptas čia https://www.maistomegeja.lt/cesnakinis-padazas/

O mes valgėme be padažo – buvo labai gardu…

Vakarienė – užskaityta 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti