Kepti obuoliai su varškės įdaru

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Kepti obuoliai gali tapti puikiais pusryčiais, gardžiu užkandžiu. O juos šiek tiek praturtinus įdaru ar prieskoniais turėsite išskirtinį desertą!

Tad jei turite obuolių ir varškės – nieko nelaukite ir pasigaminkite šio gardaus, greitai pagaminamo deserto 😉.

Ingredientai

Reikės:

5 obuolių
180g varškės 9%
3v/š grietinės 10% (riebumas nesvarbu)
2v/š cukraus
Kepintų migdolų plokštelių

Kaip gaminti:

5 obuolius nuplaunu, pjaunu pusiau, išpjaunu sėklas – padarydama šiek tiek gilesnę duobutę įdarui.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Sudedu išpjaustytus obuolius į kepimo skardą (dedu taip, kad duobelės įdarui būtų viršuje).

Paruošiu varškės įdarą:

180g varškės 9% verčiu į dubenį.

Ant varškės dedu 3 šaukštus grietinės (naudojau 10% riebumo, bet tinka riebesnė arba graikiškas jogurtas).

2 šaukštai cukraus keliauja į dubenį prie varškės ir grietinės – viską sutrinu šakute iki vientisos masės.

Po šaukštą įdaro dedu į kiekvieną obuolį. Taip sunaudoju visą įdarą.

Šaunu paruoštus obuolius į įkaitintą orkaitę 200C, kepsiu~30min, viršus apačia be vėjelio.

Iškeptus obuolius traukiu lauk iš orkaitės ir pabarstau kepintomis migdolų riekelėmis.

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti