Kepti pomidoriukai su burata

Gaminimo laikas: 5 minutės be kepimo
Jei nesate abejingi keptiems pomidorams (kaip ir aš 😊) siūlau išbandyti šį greitą, nesudėtingą ir LABAI gardų užkandį – patiekalą.
Na, užkandžiu man sunku pavadinti šiuos keptus pomidorus, nes iškepusi, “sušlaviau” su skrudinta duonele pusę šio gardumyno ir jokių kitų patiekalų man nereikėjo 😁.
Sunku buvo ir sustoti, nes skonis ir aromatas – nuostabus! Ant iškeptų karštų pomidorų uždėtas pesto padažas atskleidė savo gerąsias ir kvapniąsias savybes, o besilydantis burata sūris taip gardžiai valgosi su skrudinta duonele… mmm
Jau dabar žinau, koks dažniausiai gaminamas patiekalas bus, kuomet šiltnamyje užderės pomidorai 🍅
Ingredientai

Reikės:

400g vyšninių pomidoriukų
2 skiltelių česnako
Druskos
Pipirų
0,5 šaukštelio cukraus
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų pesto padažo
150g Burata sūrio
Šiek tiek petražolių

Kaip gaminti:

400g vyšninių pomidoriukų verčiu į kepimo indą (mano 26cm skersmens), paskirstau pomidoriukus ant kepimo indo dugno.

Ant pomidoriukų įspaudžiu (ar smulkiai supjaustau) 2 skilteles česnako, beriu druskos, pipirų, 0,5 šaukštelio cukraus, pilu 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.

Viską gerai sumaišau šaukštu.

Šaunu kepimo indą su pomidorais į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~25-30min viršus apačia be vėjelio (kepu, kol pomidorai suminkštėja ir pradeda skilinėti jų odelės).

Iškeptus pomidorus su visu išsiskyrusiu skysčiu verčiu į didesnę-gilesnę lėkštę (arba galima palikti kepimo inde, kuriame kepė).

Ant karštų pomidorų viršaus išdėlioju 2 šaukštus pesto padažo. Naudojau šį Pesto padažą https://www.maistomegeja.lt/pesto-padazas-su-saulegrazom/ .

Bet tikrai tinka ir kitoks ar pirktas parduotuvėje 😉.

Tuomet ant viršaus uždedu 150g burata sūrį. Sūrį išsklaidau šakute. Dėl karštų pomidoriukų ir padažo sūris pradeda lydytis 😋.

Ant viršaus beriu saujelę smulkintų šviežių petražolių, galima berti pipirų ar užpilti balzaminio acto, bet tikrai nebūtina!

Prie šio gardaus užkandžio paskrudinau sumuštinių duonelės (tinka ir kita mėgstama duona).

Valgėme minkštus-keptus-česnakinius pomidorus su tįstančiu buratos sūriu, vis padažydami skrudintą duonelę į išsiskyrusį padažą…

Labai labai gardu!!!

Sūris gali būti ir kitoks – tinka mocarelos ar fetos, bet su burata – man skaniausia 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti