Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Jei dar turite užslėptą moliūgą, nieko nelaukite!!! Traukite jį į dienos šviesą ir pasigaminkite šios nuostabios kepto moliūgo sriubos su keptais česnakais, svogūnais ir morkom . Sriuba tiršta, soti ir labai gardi!!!
Reikės:
Kaip gaminti:
Moliūgą pjaunu pusiau, mano moliūgas svėrė 1,2kg. Rinkausi sviestinį moliūgą man jis labiausiai tinka sriubai 😉
Šaukštu pašalinu moliūgo sėklas.
Imu dvi galvutes česnako ir nupjaunu viršunėles.
Nulupu dvi morkas ir du svogūnus.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.
Visos daržovės keliauja į kepimo skardą. Moliūgą dedu taip, kad odelė būtų apačioje, o pjūvis viršuje.
Ant daržovių beriu druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių, pašlakstau alyvuogių aliejumi.
Kepu daržoves įkaitintoje 200C orkaitėje ~40min. Viršus apačia be vėjelio.
Kol kepa daržovės, paskrudinsiu batono gabaliukus.
Keletą batono riekelių supjaustau nedideliais gabalėliais.
Į įkaitintą keptuvę dedu šaukštą sviesto. Kuomet sviestas išsilydo, verčiu batono gabalėlius į keptuvę.
Pabarstau druska ir pipirais.
Kepinu ant vidutinės ugnies ~5min – skrebučiai paruošti 😉
Iškeptas daržoves traukiu lauk iš orkaitės.
Morkas, svogūnus sudedu į puodą, kuriame ruošiu sriubą.
Moliūgo minkštimą iškabinu šaukštu ir dedu į puodą prie daržovių.
Česnako galvutes išspaudžiu prie moliūgo (atsargiai karšta).
Pasiruošiu 0,5l sultinio, aš gaminau vištienos sultinį iš ekologiško sultinio kubelio.
Šiltą sultinį pilu į puodą prie daržovių.
Visą puodo turinį sutrinu blenderiu iki vientisos masės.
Sriuba paruošta!!!
Pilu kelis samtelius sriubos į dubenėlį, beriu saują skrebučių.
Dar turėjau pasiruošusi kepintų moliūgo sėklų, saujelę įbėriau į dubenėlį sriubos.
Ir pabaigai smulkintų petražolių.
Ne tik gražu, ryšku, bet ir labai labai gardu 😉
Skanaus!!!