Margučiai dažyti svogūnų lukštais

Kiaušinių dažymas su svogūnų lukštais – turbūt – natūraliausias ir senai žinomas. Mūsų šeimoje taip kiaušinius dažydavo proseneliai, seneliai ir aš iš tėvų išmokau taip marginti margučius 😉 Noriu ir su Jumis pasidalinti šiuo paprastu ir nesudėtingu kiaušiniu dažymo būdu.

Žinoma, yra daug naujovių ir įmantresnių marginimo būdų, bet šis niekada nesensta ir neišeina iš mados 😊 ir turbūt ne be reikalo!!!

Ingredientai

Reikės:

Kiaušinių (geriau baltų)

Svogūnų lukštų

Kaproninės kojinės

Žolelių, lapelių, gėlių žiedų

Šaukšto druskos

Vandens

Svogūnų lukštus kiaušinių marginimui naudojau mėlynųjų ir paprastų svogūnų, spalva tuomet būna ryškesnė. Bet jei neturite mėlynųjų svogūnų lukštų, puikiai pavyksta nudažyti tik su paprastų svogūnų lukštais.

Jei neturite kaproninės kojinės, galima kiaušinius įvynioti į gabalėlį marlės ar kitokį ploną audinį.

Kaip marginti:

Kiaušinius, jei jie buvo šaldytuve, kelias valandas laikau kambario temperatūroje.

Sukarpau kaproninę kojinę. Skiautelės turi būti tokio dydžio, kad galima būtų suvynioti kiaušinį.

Pasiruošiu žalumynų, gėlių žiedelių, lapelių ir žolytės.

Į puodelį įpilu vandens (jis bus reikalingas lapeliams ir žiedeliams sušlapinti, kad jie geriau priliptų prie kiaušinio).

Svogūnų laiškus naudosiu paprastų ir mėlynųjų svogūnų.

Ant stalo dedu skiautelę kojinės.

Šiek tiek svogūnų lukštų dedu ant kojinės.

Tuomet dedu kiaušinį ant jo priklijuoju vandenyje sušlapintus lapelius ar žiedelius ir užkloju lukštais.

Taip paruoštą kiaušinį susuku su lukštais į kojinės gabalėlį, taip, kad svogūnų lukštai būtų prigludę prie kiaušinio. Sutvirtinu siūlu arba surišu kojinės galus, kad tvirčiau laikytųsi.

Taip paruošiu visus kiaušinius su įvairiomis žolelėmis arba be jų.

Į puodą dedu svogūnų lukštus ~6 saujas (gali būti ir daugiau).

Sudedu paruoštus kiaušinius.

Pilu vandens – vanduo turi apsemti kiaušinius.

Beriu šaukštą druskos – lengvai sumaišau.

Nešu puodą ant viryklės.

Kaitinu ant didesnės ugnies, kol užverda.

Puodui užvirus ugnį sumažinu ir verdu ~10min.

Po 10min ugnį išjungiu ir palieku puodą pailsėti ~30min.

Į didesnį dubenį pilu šalto vandens.

Kiaušinius iš puodo perkeliu į dubenį su šaltu vandeniu.

Užsidedu pirštines (nebūtinai), kad nenusidažytų rankos 😉.

Kiaušinius išvynioju, nuplaunu ir nusausinu.

Galima patepti aliejumi, bet šį kartą aš netepiau – jie ir taip gražiai atrodo!

Smagaus marginimo 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti