Gal ir ne visai tradiciniai kijevo kotletai, bet labai gardūs, pagaminami greičiau ir pavyksta visada😉

Siūlau pabandyti pagaminti kijevo kotletų paprasčiau ir lengviau iš maltos vištienos filė.

Vištienos filė geriausia malti namuose (ne tik vištienos filė, bet ir kitokią mėsą dažniausiai malu namuose).

Svarbiausia gerai suformuoti kotletą ir jį kruopščiai paniruoti miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, kad mėsa gerai pasidengtų. Ir dar svarbus etapas – palaikyti suformuotus kotletus šaldytuve prieš kepant. Štai ir visos gudrybės 😉

Ingredientai

Reikės:

1k g vištienos filė (maltos)

druskos, pipirų, žalumynų, vištienos prieskonių

kiaušinio

160g sviesto

petražolių, krapų (sviestui)

5-6 kiaušinių

50g miltų

200g džiūvėsėlių

aliejaus kepimui

Pagaminau 8 kotletus

Kaip gaminti:

Sumalu 1 kg vištienos filė.

Į sumaltą mėsą beriu druskos, pipirų, džiovintų žalumynų, vištienos prieskonių, įmušu kiaušinį – viską gerai sumaišau.

Mėsą dedu į šaldytuvą ~20min.

160g šalto sviesto supjaustau į 8 dalis.

Sviesto gabalėlius apvolioju džiovintų krapų ir petražolių mišinyje (gali būti švieži krapai ir petražolės).

Į dubenėlį įmušu ir suplaku 5 kiaušinius.

50g miltų beriu į lėkštę.

200g džiūvėsėlių verčiu į dubenėlį.

Formuosiu kotletus:

Rankas sudrėkinu vandeniu ir mėsą padalinu į 8 dalis – 8 kamuoliukus (bus 8 kotletai).

Drėgnomis rankomis imu vieną mėsos kamuoliuką, išploju blynelį ant kurio dedu sviesto gabalėlį. Mėsos blynelio kraštus užlankstau, paslepiu sviestą mėsoje. Rankose sukdama ir spausdama kotletą suformuoju pailgos formos kukulį (panašų į cepeliną).

Kukulį apvolioju miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose po to dar kartą kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose – apvolioti reikia labai kruopščiai ir atsargiai, kad nesimatytų mėsos!!!

Taip paruošiu visus kotletus.

Suformuotus kotletus laikau šaldytuve ~1val.

Puodą su aliejumi gerai įkaitinu ( patikrinti galima mediniu pagaliuku – įkišus medinį pagaliuką į aliejų šis pradeda burbuliuoti).

Kuomet aliejus įkaitęs galima kepti kotletus.

Į aliejų dedu 2 kotletus (galima daugiau jei telpa – man netilpo).

Kepu ant vidutinės ugnies ~3min vieną pusę ir ~3min kitą pusę.

Apkeptus kotletus dedu į kepimo skardą ir šaunu į įkaitintą 180C orkaitę – kepsiu ~20min viršus apačia be vėjelio (kuomet kotletų paviršius pradeda putoti, burbuliuoti – kotletai paruošti).

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti