Gaminimo laikas: 20 minučių be kepimo
Reikės:
Kaip gaminti:
Į dubenį dedu 180g varškės 9%, įmušu kiaušinį, pilu 4 šaukštus kefyro (riebumas nesvarbu), 2 šaukštus alyvuogių aliejaus (tiks ir bet kuris kitas aliejus), beriu 1 šaukštelį cukraus ir 0,5 šaukštelio druskos.
Viską sumaišau – sutrinu šakute.
250g miltų sumaišau su 1 šaukšteliu kepimo miltelių ir verčiu į dubenį su varškės mase – sumaišau šauktu, kuomet pasidaro sunku maišyti šaukštu, pradedu minkyti rankomis. Minkau, kol tešla susijungs į vientisą kamuolėlį.
Tešla paruošta – pastumiu tešlą į šalį ir paruošiu visus kitus ingredientus.
Nedideliais kubeliais supjaustau 250g vištienos filė.
Supjaustytą filė dedu į dubenį beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių, užpilu 2 šaukštus alyvuogių aliejaus – sumaišau.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, verčiu supjaustytą vištieną. Kepinu 5-7min vis pamaišydama ant didesnės ugnies.
Grįžtu prie tešlos.
Ant stalo kloju didesnį kepimo popieriaus lakštą.
Tešlą perkeliu ant kepimo popieriaus.
Kočėlą patepu aliejumi ir iškočioju ~34cm skersmens dydžio lakštą.
Iškočiotą lakštą ištepu 2 šaukštais pomidorų padažo.
Pusžiedžiais supjaustau nedidelį svogūną, ketvirčiais supjaustau kelis nedidelius pomidoriukus.
Supjaustytus svogūną ir pomidoriukus išdėlioju ant picos pagrindo, patepto pomidorų padažu.
Ant picos keliauja konservuotų paprikų riekelės (dėkite, kiek norite – aš nepagailėjau, nes labai skanu) ir kepintos vištienos gabalėliai.
Sutarkuoju 150g fermentinio sūrio ir išdėlioju ant ruošiamos picos.
Beriu šiek tiek džiovinto raudonėlio, pašlakstau alyvuogių aliejumi.
Perkeliu picą ant kepimo skardos, tai labai patogu padaryti – paėmus už kepimo kepimo popieriaus kraštų ir šaunu į įkaitintą orkaitę.
Kepsiu jau įkaitintoje 180C orkaitėje ~30min – su ventiliatoriaus ir kaitinimo iš apačios funkcija (jei tokios nėra kepkite viršus apačia be vėjelio tik šiek tiek ilgiau).
Iškeptą ir gražiai apskrudusią picą traukiu lauk iš orkaitės, pašlakstau alyvuogių aliejumi ir pabarstau smulkintų petražolių.
Jei norite galite pasigaminti kokio mėgstamo padažiuko – tiktų česnakinis – receptą rasite čia https://www.maistomegeja.lt/cesnakinis-padazas/ .
Bet visai nebūtina, nes picos padas minkštas, o daržovių ir vištienos įdaras pašlakstytas alyvuogių aliejumi sultingas.
Jei neturite ar nemėgstate vištienos vietoj jos puikiausiai tiks rūkytas kumpis ar kitokia mėgstama mėsa 😉.
Skanaus!!!