Labai skanūs marinuoti agurkėliai

Gaminimo laikas: 25 minutės

Džiaugiuosi šiemet gausiu agurkų derliumi! Lysvėje agurkai neleidžia ramiai praeiti 😁 – tai konservuoju, raugiu, išbandau įvairius naujus receptus…

Noriu pasidalinti šiuo labai vykusiu, mūsų šeimos mėgstamiausiu, agurkų konservavimo būdu. Marinatas labai gardus, agurkėliai traškūs – tad jei dar rūsyje ar sandėliuke turite vietos – siūlau pasigaminti marinuotų agurkėlių, pagal šį receptą!!!

Ingredientai

Reikės:

6 stiklainių (720ml)
6 užsukamų dangtelių
~2kg agurkų
6 krapų žiedynų
6 skiltelių česnako
6 lauro lapelių
6 juodųjų serbentų lapų
6 vyšnių lapų
Saujelės juodųjų ir kvapiųjų pipirų
2l vandens
2 šaukštų druskos
8 šaukštų cukraus
300ml obuolių acto (arba 200ml 9% acto)

Kaip gaminti:

Pasiruošiu 6 švarius 720ml užsukamus stiklainius ir 6 naujus užsukamus dangtelius (visuomet marinuotus agurkus uždarau su naujais dangteliais).

Nuplaunu ~2kg agurkų ir nupjaustau galiukus.

Agurkus dedu į didesnį dubenį ir užpilu verdančiu vandeniu – palaikau ~10min.

Pasiruošiu marinatą:

Į puodą pilu 2 litrus vandens, dedu 2 šaukštus druskos (naudojau akmens druską) ir 8 šaukštus cukraus – puodą užvirinu.

Kol puodas užvirs paruošiu stiklainius:

Į stiklainius dedu po krapų žiedyną (jei neturite krapų žiedynų dėkite krapų šakeles), po juodųjų serbentų lapą, kelis vyšnių lapelius. Į kiekvieną stiklainį įmetu po lauro lapelį, kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelių.

Supjaustau riekelėmis 6 skilteles česnako ir padalinu į stiklainius.

Štai ir praėjo 10min galima nuo agurkų nupilti vandenį 😉

Vandenį nupilu, o agurkus talpiai sudedu į stiklainius.

Grįžtam prie verdančio marinato – kai vanduo su cukrumi ir druska užverda į puodą pilu 300ml obuolių acto (jei naudosite actą 9% tuomet jo reikės mažiau -pilkite 200ml).

Kai puodas su marinatu užverda, pilu marinatą į stiklainius su agurkais.

Stiklainius stipriai užsuku dangteliais.

Ant stalo ar grindų patiesiu paklotą ant jo sudedu agurkų stiklainius dangteliais žemyn.

Šiltai apkloju ir laukiu, kol atvės!!!

Marinuotus agurkėlius galima laikyti vėsioje vietoje, sandėliuke ar rūsyje iki pavasario – jei pavyks 😊.

Šie marinuoti agurkėliai traškūs ir labai skanūs. Tinka prie bet kokių mėsiškų, vištienos, žuvies patiekalų apkepų – man gardu prie plovo. O jei dedate marinuotus ne raugintus agurkėlius į baltą mišrainę (kaip aš) – šie agurkėliai tinka tobulai!!!

Gero vakavimo!

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti