Gaminimo laikas: 30 minučių
Labai gardi, nuostabaus skonio kepta lašiša su medaus – garstyčių padažu ir pistacijomis.
Jei norite nustebinti save ar savo artimuosius – būtinai išbandykite šį receptą. Viskas labai paprasta ir nesudėtinga, o tobulo skonio lašiša puikiai tiks Šv. Kūčioms, Kalėdoms, Velykoms ar kitai šventei, o gal savaitgalio pietums, vakarienei.
Reikės:
800g lašišos filė
Druskos
Pipirų
5 šaukštelių medaus
5 šaukštelių garstyčių (grūdėtųjų smulkių)
16120g kepintų ir sūdytų pistacijų
Kaip gaminti:
Pirmiausia pasiruošiu medaus ir garstyčių padažą:
į dubenėlį dedu 5 šaukštelius skysto medaus ir 5 šaukštelius grūdėtųjų garstyčių (smulkių).
Garstyčias ir medų gerai sumaišau.
Padažas – marinatas paruoštas.
Padažą stumiu į šalį supjaustysiu lašišą.
~800g lašišos filė dedu ant lentelės ir supjaustau maždaug 4-5cm pločio gabalėliais.
Į kepimo skardą ar indą įtiesiu kepimo popierių.
Lašišos gabalėlius dedu į kepimo skardą – oda turi būti žemyn.
Ant žuvies gabalėlių beriu druskos, pipirų.
Tuomet lašišą ištepu pasiruoštu medaus garstyčių padažu.
Susmulkinu ~120g kepintų sūdytų pistacijų.
Smulkintas pistacijas tolygiai išdėlioju ant kiekvieno žuvies gabalėlio.
Belieka tik iškepti 😉…
Šaunu kepimo skardą su žuvimi į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~20min viršus apačia be vėjelio.
Iškepusią lašišą traukiu lauk iš orkaitės ir kviečiu šeimyną prie stalo!!!
Prie keptos lašišos patiekiau ryžių ir salotų su persimonu – buvo labai gardu 😊…
Salotų su persimonu receptas čia: https://www.maistomegeja.lt/salotos-su-persimonais/
Pabandykite – tikrai patiks!!!
Skanaus.