Gaminimo laikas: 30 minučių

Labai gardi, nuostabaus skonio kepta lašiša su medaus – garstyčių padažu ir pistacijomis.

Jei norite nustebinti save ar savo artimuosius – būtinai išbandykite šį receptą. Viskas labai paprasta ir nesudėtinga, o tobulo skonio lašiša puikiai tiks Šv. Kūčioms, Kalėdoms, Velykoms ar kitai šventei, o gal savaitgalio pietums, vakarienei.

Ingredientai

Reikės:

800g lašišos filė

Druskos

Pipirų

5 šaukštelių medaus

5 šaukštelių garstyčių (grūdėtųjų smulkių)

16120g kepintų ir sūdytų pistacijų

Kaip gaminti:

Pirmiausia pasiruošiu medaus ir garstyčių padažą:

į dubenėlį dedu 5 šaukštelius skysto medaus ir 5 šaukštelius grūdėtųjų garstyčių (smulkių).

Garstyčias ir medų gerai sumaišau.

Padažas – marinatas paruoštas.

Padažą stumiu į šalį supjaustysiu lašišą.

~800g lašišos filė dedu ant lentelės ir supjaustau maždaug 4-5cm pločio gabalėliais.

Į kepimo skardą ar indą įtiesiu kepimo popierių.

Lašišos gabalėlius dedu į kepimo skardą – oda turi būti žemyn.

Ant žuvies gabalėlių beriu druskos, pipirų.

Tuomet lašišą ištepu pasiruoštu medaus garstyčių padažu.

Susmulkinu ~120g kepintų sūdytų pistacijų.

Smulkintas pistacijas tolygiai išdėlioju ant kiekvieno žuvies gabalėlio.

Belieka tik iškepti 😉…

Šaunu kepimo skardą su žuvimi į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~20min viršus apačia be vėjelio.

Iškepusią lašišą traukiu lauk iš orkaitės ir kviečiu šeimyną prie stalo!!!

Prie keptos lašišos patiekiau ryžių ir salotų su persimonu – buvo labai gardu 😊…

Salotų su persimonu receptas čia: https://www.maistomegeja.lt/salotos-su-persimonais/

Pabandykite – tikrai patiks!!!

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti