Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Labai dažnai sulaukiu klausimų, ką gaminti iš maltos mėsos?
Tai štai – siūlau dar vieną gardžios vakarienės ar pietų receptą su malta mėsa 😉.
Sultingi ir labai skanūs maltos mėsos ir daržovių kepsneliai paslėpti po obuolio ir pomidoro kepure. Be sūrio ir be kiaušinių!
Greitai ir lengvai pagaminami – kitokie kotletai – patiks visiems!!!
Reikės:
700g maltos mėsos
170g svogūnų
180g morkų
30g česnako
Aliejaus daržovių kepimui
Saujos šviežių petražolių
Saujos šviežių krapų
Kelių šakelių čiobrelio
Druskos
Pipirų
Šaukštelio paprikos miltelių
Obuolio
2 pomidorų
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Svogūnų laiškų, petražolių (papuošti)
Kaip gaminti:
Nulupu ir kubeliais supjaustau 170g svogūnų
Nulupu ir sutarkuoju (burokine tarka) 180g morkų.
Susmulkinu ~30g česnako.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus ir pakepinu visas smulkintas daržoves (morkas, svogūnus ir česnaką). Kepinu ~5min ant didesnės ugnies, laikas nuo laiko pamaišydama.
Pakepintas daržoves palieku šiek tiek atvėsti.
Į dubenį verčiu ~700g maltos mėsos – naudojau maltą kiaulienos mentę, bet tikrai tinka ir kitokia mėsa, vištiena, kalakutiena…
Beriu druskos, pipirų, šaukštelį maltos paprikos miltelių.
Susmulkinu gerą saują šviežių petražolių ir verčiu į dubenį su mėsa.
Sauja smulkintų šviežių krapų keliauja į dubenį prie mėsos.
Lapelius nuo kelių šakelių čiobrelių nubraukiu į bendrą dubenį.
Šiek tiek pravėsusias kepintas daržoves dedu prie visų “gėrybių”.
Užsidedu pirštinę (nebūtinai😀) ir labai gerai sumaišau visą dubens turinį.
Kotletų masė paruošta!
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.
Formuoju nedidelius, plonesnius kotletus (maždaug delno dydžio) ir dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Man pavyko sulipdyti 11 kotletu – kepsnelių.
Nuplautą obuolį pjaunu pusiau, pašalinu sėklas. Obuolio puseles supjaustau plonais griežinėliais.
Obuolio riekeles išdėlioju ant kotletų.
Riekelėmis supjaustau du nuplautus pomidorus.
Pomidoro riekelėmis užkloju obuolio riekeles.
Štai tokius gražuolius kepsnelius pasipuošusius obuoliais ir pomidoru pašlakstau alyvuogių aliejumi ir šaunu į įkaitintą 190C orkaitę, kepsiu ~35min – viršus apačia be vėjelio.
Iškepusius kotletus traukiu lauk iš orkaitės ir apibarstau smulkintais šviežiais svogūnų laiškais ir smulkintomis petražolėmis.
Šį kartą kepsnelius valgėme su virtomis bulguro kruopomis ir gaiviomis daržovių salotomis.
Salotų receptą galima rasti čia: https://www.maistomegeja.lt/greitos-virtu-burokeliu-salotos/
Skanaus 😉