Maltos mėsos kepsneliai su svogūnais ir sūriu

Sultingi, minkšti, gardūs ir labai greitai pagaminami maltos mėsos kepsniai su marinuotais svogūnais, agurkėliais ir sūriu. Pagaminti lengva ir nesudėtinga, nes kepsnius kepiau orkaitėje!
Kepsnelius valgėme su bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis – visiems LABAI patiko.
Jei nemėgstate svogūnų dėkite jų mažiau!
O malta mėsa gali būti tokia, kokią labiausiai mėgstate – kiauliena, vištiena, kalakutiena… Aš maliau kiaulienos sprandinę 😉

Ingredientai

Reikės:

800g maltos mėsos
100g svogūno
3 riekelių sumuštinių duonos
150ml vandens
druskos
pipirų
200g svogūnų
1 šaukšto obuolių acto
1 šaukštelio cukraus
100g marinuotų agurkėlių
9 šaukštelių kečupo
120g tarkuoto fermentinio sūrio

Iškepiau 9 kepsnelius 😉

Kaip gaminti:

Pusžiedžiais supjaustau 200g svogūnų, supjaustytus svogūnus dedu į dubenėlį ir užpilu šaukštą obuolių acto ir beriu šaukštelį cukraus – viską gerai sumaišau – palieku marinuotis ~10min.

Sumalu 800g kiaulienos sprandinės.

Į dubenėlį dedu 3 riekeles sumuštinių duonos, užpilu 150ml vandens – duoną sutrinu rankomis, kad sugertų visą vandenį.

Išmirkytą duonelę verčiu ant sumaltos mėsos.

Sutarkuoju ~100g svogūną – dedu į sumaltos mėsos dubenį.

Ant mėsos beriu druskos, pipirų – viską gerai sumaišau. Kuomet mėsa sumaišyta su svogūnais, mirkyta duona ir prieskoniais, reikia ją kelis kartus trinktelėti į dubenį – paimu mėsą į rankas ir metu atgal į dubenį – taip kokius 6-10 kartų.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių (nebūtinai).

Iš mėsos formuoju plonus kotletukus-blynelius ir dedu į kepimo skardą. Iš visos mėsos sulipdžiau 9 kepsnelius.

Ant mėsos kepsnelių dedu po šaukštelį kečupo ir juo sutepu visą kepsnelį.

Marinuotus svogūnus išdėlioju ant kepsnelių.

Griežinėliais supjaustau ~100g marinuotų agurkėlių.

Agurkėlius dedu ant svogūnų.

Sutakuoju (burokine tarka) ~120g fermentinio sūrio.

Tarkuotą sūrį išdėlioju ant kepsnelių viršaus.

Paruoštus kepsnelius šaunu į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~35min (viršus apačia be vėjelio).

Dėl kepimo laiko – stebėkite, nes visos orkaitės skirtingai kepa – gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau laiko kepimui😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti