Sultingi, minkšti, gardūs ir labai greitai pagaminami maltos mėsos kepsniai su marinuotais svogūnais, agurkėliais ir sūriu. Pagaminti lengva ir nesudėtinga, nes kepsnius kepiau orkaitėje!
Kepsnelius valgėme su bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis – visiems LABAI patiko.
Jei nemėgstate svogūnų dėkite jų mažiau!
O malta mėsa gali būti tokia, kokią labiausiai mėgstate – kiauliena, vištiena, kalakutiena… Aš maliau kiaulienos sprandinę 😉
Reikės:
800g maltos mėsos
100g svogūno
3 riekelių sumuštinių duonos
150ml vandens
druskos
pipirų
200g svogūnų
1 šaukšto obuolių acto
1 šaukštelio cukraus
100g marinuotų agurkėlių
9 šaukštelių kečupo
120g tarkuoto fermentinio sūrio
Iškepiau 9 kepsnelius 😉
Kaip gaminti:
Pusžiedžiais supjaustau 200g svogūnų, supjaustytus svogūnus dedu į dubenėlį ir užpilu šaukštą obuolių acto ir beriu šaukštelį cukraus – viską gerai sumaišau – palieku marinuotis ~10min.
Sumalu 800g kiaulienos sprandinės.
Į dubenėlį dedu 3 riekeles sumuštinių duonos, užpilu 150ml vandens – duoną sutrinu rankomis, kad sugertų visą vandenį.
Išmirkytą duonelę verčiu ant sumaltos mėsos.
Sutarkuoju ~100g svogūną – dedu į sumaltos mėsos dubenį.
Ant mėsos beriu druskos, pipirų – viską gerai sumaišau. Kuomet mėsa sumaišyta su svogūnais, mirkyta duona ir prieskoniais, reikia ją kelis kartus trinktelėti į dubenį – paimu mėsą į rankas ir metu atgal į dubenį – taip kokius 6-10 kartų.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių (nebūtinai).
Iš mėsos formuoju plonus kotletukus-blynelius ir dedu į kepimo skardą. Iš visos mėsos sulipdžiau 9 kepsnelius.
Ant mėsos kepsnelių dedu po šaukštelį kečupo ir juo sutepu visą kepsnelį.
Marinuotus svogūnus išdėlioju ant kepsnelių.
Griežinėliais supjaustau ~100g marinuotų agurkėlių.
Agurkėlius dedu ant svogūnų.
Sutakuoju (burokine tarka) ~120g fermentinio sūrio.
Tarkuotą sūrį išdėlioju ant kepsnelių viršaus.
Paruoštus kepsnelius šaunu į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~35min (viršus apačia be vėjelio).
Dėl kepimo laiko – stebėkite, nes visos orkaitės skirtingai kepa – gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau laiko kepimui😉
Skanaus!!!