Gaminimo laikas: 20 minučių

Labai gardus ir universalus mango čatnis (padažas). Lengvai derinamas prie įvairių mėsos, paukštienos patiekalų, sūrių, mėsainių ir t.t. Man jis gardus ir paprastai užteptas ant duonos skrebučio 😉.

Greitas ir nesudėtingas receptas!

Ingredientai

Reikės:

1 sunokusio mango

50g mėlynojo svogūno

3 šaukštai cukraus

3 šaukštai obuolių acto

2 šaukštai citrinos sulčių

1 čili pipiro

1 šaukšto tarkuoto imbiero

Kaip gaminti:

Sunokusį mango vaisių supjaustau didesniais kubeliais. Aš pjaunu mango pusiau ir išpjaustau kubelius nuo odelės.

Supjaustytą mango verčiu į nedidelį puodą ar prikaistuvį, kuriame virsiu padažą.

Smulkiais kubeliais supjaustau nedidelį ~50g mėlynąjį svogūną ir dedu jį prie mango.

Smulkesne tarka sutarkuoju gabalėlį imbiero, sutarkuoto turi būti maždaug šaukštas. Imbieras keliauja į puodą prie mango ir svogūno.

Į puodą beriu 3 šaukštus cukraus.

Pilu 3 šaukštus obuolių acto ir įspaudžiu 2 šaukštus citrinos sulčių.

Smulkiai supjaustau vieną čilį pipirą (sėklų nedėjau, bet galima įdėti 😉).

Supjaustytą čiliuką verčiu į puodą.

Kaitinu puodą ant silpnesnės ugnies ~15min, vis pamaišydama.

Per tą laiką mango ir svogūnas suminkštėja, visa masė sutirštėja, todėl reikia maišyti ir stebėti, kad neprisviltų.

Padažas beveik paruoštas!

Dabar galima sutrinti blenderiu, bet tai nebūtina. Man skaniau, kuomet masė tolygesnė, todėl sutrinu blenderiu 😉.

Galima ragauti, bet jei visko nesuvalgysite – nebėda. Mango čatnį, sandariame stiklainyje ar indelyje, šaldytuve galima laikyti ~2 savaites.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti