Agurkų sezonas jau įpusėjo! Tad skubiai siunčiu jums paprastą, greitai pagaminamų agurkėlių receptą😉.
Juk taip smagu turėti savo marinuotų gardžių agurkėlių žiemą…
Reikės:
Agurkų ~2,5kg
2l vandens
10 šaukštų cukraus
200ml acto 9%
2šaukštų druskos
3 šaukštų prieskonių agurkų marinavimui
6-8 stiklainių (720ml)
Kaip gaminti:
Nuplaunu ~2,5kg agurkų.
Iškaitinu 6-8 stiklainius (720ml). Išplautus stiklainius kaitinu ~120C orkaitėje ~15min.
Į iškaitintus ir atvėsintus stiklainius dedu nuplautus, nusausintus agurkėlius – agurkų galus nupjaunu – kuo daugiau agurkų stengiuosi sudėti į stiklainius.
Į puodą pilu 2 litrus vandens.
Kaitinu puodą ant didelės ugnies, kol užvirs vanduo.
Kai vanduo užverda į puodą verčiu:
10 valgomų šaukštų cukraus
2 valgomų šaukštų druskos
3 šaukštus prieskonių agurkų marinavimui.
Pilu 200ml acto 9%.
Sumaišau ir laukiu, kol užvirs – pavirinu marinatą 2-3min.
Pilu marintą į stiklainius su agurkėliais.
Stiklainius pridengiu dangteliais – užsukti nereikia!!! – palaukiu ~20min.
Po 20min marinatą pilu atgal į puodą ir vėl užvirinu.
Užvirusį marinatą pilu į stiklainius su agurkėliais.
Stipriai užsuku.
Užsuktus stiklainius dedu dangteliais žemyn, šiltai apkloju.
Kuomet stiklainiai atvės, marinuotus agurkėlius nešu į rūsį (ar į vėsią tamsią vietą).
Bus labai smagu gaminti baltą mišrainę https://www.maistomegeja.lt/balta-misraine/, salotas ar patiekti, kaip užkandį šiuos gardžius marinuotus agurkėlius😉…
Skanaus!!!