Agurkų sezonas jau įpusėjo! Tad skubiai siunčiu jums paprastą, greitai pagaminamų agurkėlių receptą😉.

Juk taip smagu turėti savo marinuotų gardžių agurkėlių žiemą…

Ingredientai

Reikės:

Agurkų ~2,5kg

2l vandens

10 šaukštų cukraus

200ml acto 9%

2šaukštų druskos

3 šaukštų prieskonių agurkų marinavimui

6-8 stiklainių (720ml)

Kaip gaminti:

Nuplaunu ~2,5kg agurkų.

Iškaitinu 6-8 stiklainius (720ml). Išplautus stiklainius kaitinu ~120C orkaitėje ~15min.

Į iškaitintus ir atvėsintus stiklainius dedu nuplautus, nusausintus agurkėlius – agurkų galus nupjaunu – kuo daugiau agurkų stengiuosi sudėti į stiklainius.

Į puodą pilu 2 litrus vandens.

Kaitinu puodą ant didelės ugnies, kol užvirs vanduo.

Kai vanduo užverda į puodą verčiu:

10 valgomų šaukštų cukraus

2 valgomų šaukštų druskos

3 šaukštus prieskonių agurkų marinavimui.

Pilu 200ml acto 9%.

Sumaišau ir laukiu, kol užvirs – pavirinu marinatą 2-3min.

Pilu marintą į stiklainius su agurkėliais.

Stiklainius pridengiu dangteliais – užsukti nereikia!!! – palaukiu ~20min.

Po 20min marinatą pilu atgal į puodą ir vėl užvirinu.

Užvirusį marinatą pilu į stiklainius su agurkėliais.

Stipriai užsuku.

Užsuktus stiklainius dedu dangteliais žemyn, šiltai apkloju.

Kuomet stiklainiai atvės, marinuotus agurkėlius nešu į rūsį (ar į vėsią tamsią vietą).

Bus labai smagu gaminti baltą mišrainę https://www.maistomegeja.lt/balta-misraine/, salotas ar patiekti, kaip užkandį šiuos gardžius marinuotus agurkėlius😉…

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti