Gaminimo laikas: 10 minučių be marinavimo

Jei norite savo svečius ar save palepinti gardžiu ir neapsunkinančiu užkandžiu – siūlau pasigaminti marinuotų alyvuogių! Jos puikiai papildys užkandžių lėkštę, o kartu su sūriu bus puikus užkandis prie vyno😉. Svarbiausia pasimarinuoti jų galima labai lengvai ir paprastai namuose patiems!

Labai labai gardžios! Rekomenduoju išmėginti visiems alyvuogių mėgėjams!

Ingredientai

Reikės:

Skardinės alyvuogių (300g)

3 skiltelių česnako

2,5 šaukšto alyvuogių aliejaus

0,5 citrinos sulčių (~40ml)

1 šaukštelis medaus

Druskos

Pipirų

Saujos kepintų lazdyno riešutų (nebūtinai)

Marinavau alyvuoges su citrinos, medaus ir alyvuogių aliejaus marinatu. Žinoma, marinatą galima papildyti įvairiomis žolelėmis ir prieskoniais, tad jei yra noro galima tai padaryti. O aš šį kartą pusę alyvuogių įdariau kepintais lazdyno riešutais (lazdyno riešutus galima keisti blanširuotais migdolais – skonis taip pat puikus) – norėjosi kažko įmantresnio 😊

Kaip gaminti:

Į dubenėlį išspaudžiu 0,5 citrinos sultis (~40ml).

Į citrinos sultis dedu šaukštelį medaus – viską gerai sumaišau.

Pilu ~2,5 šaukšto alyvuogių aliejaus – sumaišau.

Smulkiai susmulkinu 3 skilteles česnako ir verčiu į dubenėlį su citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi – sumaišau.

Beriu druskos, pipirų vėl viską sumaišau 😉

Marinatas paruoštas!

Saują kepintų lazdyno riešutų šiek tiek susmukinu (riešutą dalinu į dvi dalis).

Lazdyno riešutų gabalėliais įdarau alyvuoges. Galima lazdyno riešutus pakeisti blanširuotais migdolais.

Pusę alyvuogių palieku neįdarytų riešutais.

Įdarytas ir neįdarytas alyvuoges verčiu į dubenį ir užpilu pasiruoštu marinatu.

Dubenį su alyvuogėmis uždengiu maistine plėvele.

Uždengtą dubenį nešu į šaldytuvą 2-3val (galima laikyti ilgiau).

Po 2-3val galima ragauti 😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti