Gaminimo laikas: 20 minučių be troškinimo
Minkšti ir labai sultingi mėsos ir cukinijų kotletai 😉 Kepti keptuvėje ir troškinti. Paprastai greitai ir skaniai!!!
Šiems kotletams geriausiai tinka šviežios cukinijos, bet jei turite “pagyvenusią” ir tokia puikiai tiks, tik nulupkite ir išimkite sėklas!
Pasigaminkite – tikrai nepasigailėsite – mano vaikai, net neįtaria, kad šie kotletai yra su cukinija 😊
Reikės:
1kg mėsos ( kumpio ar kt)
500g cukinijos
2sk česnako
1 svogūno
50g džiūvėsėlių
1 kiaušinio
druskos
maltos mėsos prieskonių
1 v/š sviesto
1v/š vorčesterio padažo
~100ml vandens
Kaip gaminti:
Sumalu mėsmale ~1kg mėsos (naudojau kiaulienos kumpį, bet tinka ir kitokia mėsos dalis, taip pat vištiena ar kalakutiena).
Didesnį svogūną, 2sk. česnako ir 500g cukinijos taip pat sumalu mėsmale.
Į dubenį su sumaltais produktais beriu 50g džiūvėsėlių, įmušu vieną kiaušinį, beriu druskos, maltos mėsos prieskonių – viską gerai sumaišau šaukštu ar rankomis – kaip patogiau 😉
Iš gautos cukinijos-mėsos masės formuoju kotletus – man pavyko sulipdyti 13vnt.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.
Apkepu kotletus iš abiejų pusių ant didesnės ugnies, kol gražiai apskrunda.
Apkeptus kotletus sudedu į puodą, pilu ~100ml vandens, šaukštą vorčesterio padažo, dedu maždaug šaukštą sviesto (sutrupinto nedideliais gabalėliais).
Puodą uždengiu dangčiu, kaitinu ant didesnės ugnies, kol užvirs.
Kuomet puodas pradeda virti, ugnį sumažinu ir troškinu apie 15-20min.
Patiekiu kotletus dažniausiai su bulvių koše ir šviežiai raugintais agurkėliais receptą rasite čia https://www.maistomegeja.lt/rauginti-agurkai-su-krapais-ir-cesnakais/
Labai gardu, darbo nedaug o kotletų tikrai užteks ne vienai dienai – paragaukite!
Skanaus!!!