Mėsos ir grikių kotletai orkaitėje

Gaminimo laikas: 20 minučių be kepimo

Minkšti, sultingi, labai skanūs ir lengvai pagaminami maltos mėsos ir grikių kotletai, kepti orkaitėje.

Jokio vargo 😉, kotletus ir bulves sudėjau į kepimo skardą ir iškepiau orkaitėje – buvo labai gardu!!!

Ingredientai

Reikės:

1kg maltos mėsos (kiaulienos)

100g morkos

100g svogūno

3 skiltelių česnako

aliejaus kepimui

Virtų ar brinkintų grikių (svoris 100g nevirtų)

Druskos

Pipirų

1 šaukštelis kmynų

1 šaukštelis džiovintų petražolių

0,5 šaukštelio česnako granulių

1 kiaušinio

5-6 bulvių

druskos, pipirų, kmynų, krapų, aliejaus (bulvėms)

Kaip gaminti:

Išverdu 100g grikių. Grikius galima užpilti vandeniu iš vakaro ir per naktį jie išbrinks – nereikės virti 😉. Bet man reikėjo greitai – teko virti.

Sutarkuoju vieną morką (100g), kubeliais supjaustau svogūną (100g), susmulkinu 3 skilteles česnako.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Verčiu pjaustytas daržoves ir kepinu vis pamaišydama ant vidutinės ugnies apie 7min.

Pakepintas daržoves verčiu į dubenį.

Prie kepintų daržovių dedu virtus grikius.

Grikius ir kepintas daržoves sutrinu blenderiu iki vientisos masės.

1kg maltos kiaulienos (sprandinė) verčiu prie maltos grikių masės.

Beriu druskos, pipirų, šaukštelį kmynų, šaukštelį džiovintų petražolių, 0,5 šaukštelio česnakų granulių.

Įmušu vieną kiaušinį.

Viską gerai sumaišau (šaukštu ar ranka – kaip patogiau😉) – kotletų masė paruošta!

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Iš mėsos – grikių masės formuoju kotletukus (man pavyko 12vnt sulipdyti) ir dedu juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

Nulupu, nuplaunu ir nedideliais gabalėliais supjaustau 5-6 bulves.

Bulves dedu į dubenį.

Pašlakstau alyvuogių aliejumi (tinka ir kitoks aliejus), beriu druskos, pipirų, džiovintų krapų ir kmynų.

Bulves sumaišau su prieskoniais.

Tuomet prieskoniuose “išsimaudžiusias” bulves dedu į kepimo skardą prie kotletų.

Kepimo skardą su gardumynais šaunu į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~50min – viršus apačia be vėjelio.

Kuomet bulvės ir kotletai gražiai apskrunda – traukiu juos lauk iš orkaitės.

Pabarstau smulkintais svogūnų laiškais (nebūtina) ir kviečiu šeimyną prie stalo 🙂.

Kol kepė kotletai, pagaminau šviežių daržovių salotų su avokado padažu. Receptas čia: https://www.maistomegeja.lt/gaivios-grazgarstes-salotos-su-avokado-padazu/

Skanaus!!!

2 komentarai
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti