Puošnus ir labai gardus mišrainės tortas. Puikus būdas mišrainę pateikti įdomiai ir nekasdieniškai.

Toks tortas ne tik papuoš Jūsų stalą, bet ir labai patiks visiems valgytojams 😉

Puošiau marinuotais pievagrybiais, agurkais, virtom morkom ir alyvuogėm, bet šis mišrainės tortas skanus ir nepuoštas 😉

Ingredientai

Reikės:

4 virtų bulvių (druskos+pipirų)

1v/š majonezo

1v/š krapų

100g marinuotų agurkų

130g virtos vištos krūtinėlės (gali būti kita mėsa)

2 nedidelių virtų morkų (druskos+pipirų)

100g marinuotų pievagrybių

100g tarkuoto fermentinio sūrio

~5 v/š majonezo

Papuošimui :

krapų, petražolių, morkos, agurko, marinuotų pievagrybių, alyvuogių

20cm skersmens torto formos

Kaip gaminti:

Sutarkuoju (burokine tarka) 4 nedideles virtas bulves.

Ant sutarkuotų bulvių beriu šaukštą smulkintų šviežių krapų, druskos, pipirų, dedu 2 šaukštus majonezo – sumaišau.

Į didesnę lėkštę dedu torto formą (20cm) atsegamais kraštais be dugno.

Paruoštas bulves sudedu į torto formą ir paspaudžiu šaukštu (bus pirmasis mišrainės torto sluoksnis).

Kubeliais supjaustau 100g marinuotų agurkų, verčiu į formą. Agurkus paskirstau tolygiai ant bulvių sluoksnio.

Supjaustau nedideliais kubeliais 130g virtos vištienos krūtinėlės (tinka ir kitokia mėsa).

Vištieną keliauja į torto formą.

Ant vištienos sluoksnio dedu ~1,5 šaukšto majonezo ir paskirstau jį ant vištienos (kad majonezą būtų lengviau paskirstyti, naudojau konditerinį maišelį, bet tai visai nebūtina – tik patogiau).

Burokine tarka sutarkuoju 2 virtas morkas, gabalėlį virtos morkos pasilieku papuošimui.

Morkas sudedu ir paskirstau į torto formą.

Ant morkų beriu druskos, pipirų.

Riekelėmis supjaustau ~100g marinuotų pievagrybių.

Pjaustytus pievagrybius dedu ant morkų sluoksnio.

Ant pievagrybių paskirstau ~1,5 šaukšto majonezo.

Sutarkuoju 100g fermentinio sūrio.

Sūrį dedu į torto formą ant grybų ir majonezo sluoksnio.

2-3 šaukštus majonezo dedu ant tarkuoto sūrio.

Šaukšto pagalba majonezu aptepu sūrio sluoksnį.

Atsargiai nuimu torto formą.

Jau galima papuošti mišrainės tortą!

Puošiau morkomis, agurkais, alyvuogėm, marinuotais pievagrybiais ir žalumynais, bet čia jau fantazijos reikalas😉

Kelioms valandoms dedu tortą į šaldytuvą ir…

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti