Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Labai gardūs, pikantiški moliūgo blyneliai be glitimo. Moliūgas, sūris, kukurūzų miltai ir česnakas – puikus derinys 😋…

O prie puikiųjų blynelių česnakinis graikiško jogurto padažas mmm… Pasakiški pusryčiai…

Ingredientai

Reikės:

500g moliūgo

100g fermentinio sūrio

1 skiltelės česnako

2 kiaušinių

0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio

Pipirų

Druskos

3 šaukštų kukurūzų miltų

Aliejaus kepimui

Padažui:

3-4 šaukštai graikiško jogurto

1 skiltelės česnako

Saujelės petražolių

Druskos

Kaip gaminti:

Burokine tarka sutarkuoju ~500g moliūgo.

Prie moliūgo sutarkuoju ~100g fermentinio sūrio.

1 skiltelę česnako sutarkuoju smulkesne nei burokinė tarka. Sutarkuotą česnaką verčiu prie moliūgo ir sūrio.

Į bendrą dubenį įmušu 2 kiaušinius.

Beriu 0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio, druskos, pipirų.

Dedu 3 šaukštus kukurūzų miltų (galima naudoti kvietinius, bet mano sumanymas šį kartą buvo – kepti su kukurūzų miltais😉).

Viską labai gerai sumaišau šaukštu.

Blynų masė paruošta!!!

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Šaukštu į keptuvę dedu moliūgo masę – formuoju nedidelius blynelius.

Mano keptuvė 28cm skersmens – telpa 6-7 blyneliai.

Kepu blynus ~4min ant vidutinės – silpnesnės ugnies.

Po to apverčiu ir kepu dar ~4min kitą pusę ant vidutinės – silpnesnės ugnies.

Iškeptus blynus perkeliu ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės.

Iš viso iškepiau 13 blynelių.

Prie šių blynelių labai tiko česnakinis graikiško jogurto padažas.

Į dubenėlį dedu 3-4 šaukštus graikiško jogurto.

Susmulkinu skiltelę česnako ir saują petražolių.

Smulkintą česnaką ir petražoles verčiu prie graikiško jogurto.

Beriu šiek tiek druskos ir viską gerai sumaišau.

Padažas paruoštas.

Kaip gardu, kaip skanu…mmm… pikantiški moliūgo blyneliai su šiuo padažu – sunku nusakyti 😉…

Paragaukite ir sužinosite!

Skanaus😊

2 komentarai
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti