Naminiai mėsainiai

Vienas iš mėgstamiausių greitų patiekalų – mėsainiai, bet nebūtinai juos pirkti ir valgyti su neaiškios kilmės mėsa ir padažais. Galima mėsainius (burgerius) greitai ir lengvai pasigaminti namuose. Sudėti geros kokybės produktus ir mėgautis gardžiais naminiais mėsainiais 😉

Mėsainius gaminome su vištiena, bet mėsa gali būti ir jautiena, kiauliena ar kalakutiena…

Jei nekepėte mėsainių namuose, būtinai pabandykite!

Ingredientai

Reikės:

5vnt mėsainių bandelių

500g maltos vištienos

druskos, pipirų, vištienos prieskonių

2šaukštų majonezo +1šaukštelio kečupo

kelių salotų lapų

2 marinuotų agurkėlių

pomidoro

5 lapeliai lydyto čederio sūrio

Bus 5 mėsainiai

Kaip gaminti:

Į dubenį dedu 500g maltos vištienos (sumaliau šlaunelių mėsą), beriu vištienos prieskonių, pipirų, druskos – sumaišau.

Suformuoju 5 plonus kepsnelius.

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus ir kepu kepsnelius (kepsnelius galima kepti orkaitėje).

Kepu ant vidutinės ugnies ~7min vieną pusę, po to apverčiu ir kepu ~7min kitą pusę.

Mėsainių mėsa paruoštą.

Sausoje keptuvėje pašildau mėsainių bandeles – apkepu tik vidinę pusę!

Nedideliame dubenėlyje sumaišau 2 šaukštus majonezo ir šaukštelį kečupo – padažas paruoštas!

Ant pašildytos bandelės tepu šaukštelį padažo – dedu salotų lapų – marinuoto agurkėlio riekelių – mėsos kepsnelį – lydyto sūrio riekelę – pomidoro riekelę.

Ant bandelės vidinės pusės tepu šiek tiek padažo ir uždedu bandelę ant pomidoro.

Mėsainis paruoštas!!!

Skanaus😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti