Vienas iš mėgstamiausių greitų patiekalų – mėsainiai, bet nebūtinai juos pirkti ir valgyti su neaiškios kilmės mėsa ir padažais. Galima mėsainius (burgerius) greitai ir lengvai pasigaminti namuose. Sudėti geros kokybės produktus ir mėgautis gardžiais naminiais mėsainiais 😉
Mėsainius gaminome su vištiena, bet mėsa gali būti ir jautiena, kiauliena ar kalakutiena…
Jei nekepėte mėsainių namuose, būtinai pabandykite!
Reikės:
5vnt mėsainių bandelių
500g maltos vištienos
druskos, pipirų, vištienos prieskonių
2šaukštų majonezo +1šaukštelio kečupo
kelių salotų lapų
2 marinuotų agurkėlių
pomidoro
5 lapeliai lydyto čederio sūrio
Bus 5 mėsainiai
Kaip gaminti:
Į dubenį dedu 500g maltos vištienos (sumaliau šlaunelių mėsą), beriu vištienos prieskonių, pipirų, druskos – sumaišau.
Suformuoju 5 plonus kepsnelius.
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus ir kepu kepsnelius (kepsnelius galima kepti orkaitėje).
Kepu ant vidutinės ugnies ~7min vieną pusę, po to apverčiu ir kepu ~7min kitą pusę.
Mėsainių mėsa paruoštą.
Sausoje keptuvėje pašildau mėsainių bandeles – apkepu tik vidinę pusę!
Nedideliame dubenėlyje sumaišau 2 šaukštus majonezo ir šaukštelį kečupo – padažas paruoštas!
Ant pašildytos bandelės tepu šaukštelį padažo – dedu salotų lapų – marinuoto agurkėlio riekelių – mėsos kepsnelį – lydyto sūrio riekelę – pomidoro riekelę.
Ant bandelės vidinės pusės tepu šiek tiek padažo ir uždedu bandelę ant pomidoro.
Mėsainis paruoštas!!!
Skanaus😉