Piemenėlių pyragas

Štai kokį nekasdienišką, gardų ir sotų bulvių pyragą galima pasigaminti iš visai paprastų ir gerai pažįstamų produktų. O kas gi nemėgsta mėsos ir bulvių? Turbūt daugeliui patinka toks derinys.

Pagaminti paprasta ir nesudėtinga. Įdarui rinkausi maltą kiaulienos sprandinę, bet puikiai tinka vištiena ar kalakutiena (čia jau kas arčiau Jūsų skonio). Į mėsos įdarą dėjau cukinijos ir baklažano, jei jų nemėgstate dėkite kitas mėgiamas daržoves arba nedėkite visai. Bet juk reikia valgyti daugiau daržovių, o šiame pyrage jos labai tinka. Ir net didžiausi daržovių priešininkai –  kerta šį pyragą neišrinkdami ir neklausinėdami Kas? Čia? Dar yra įdėta?

Todėl jei dar negaminote būtinai paragaukite šio puikaus ir gardaus bulvių pyrago!

Dalinuosi mėgstamiausiu piemenėlių pyrago receptu, kuris tobulai tinka šeimos pietums ar šventinei vakarienei

Ingredientai

Reikės:

  • 700g bulvių
  • druskos
  • 30g sviesto
  • 100g fermentinio sūrio

Įdarui:

  • 300g maltos mėsos (kiauliena)
  • 100g svogūno
  • 150g morkos
  • 150g cukinijos
  • 250g baklažano
  • 2sk.česnako
  • saujos petražolių

Kaip gaminti:

Į puodą dedu nuluptas ir supjaustytas bulves, beriu druskos ir išvedu bulves.

Kol bulvės verda paruošiu mėsos ir daržovių įdarą:

Į keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, dedu pjaustytą svogūną, tarkuotą morką ir maltą mėsą. Beriu druskos, pipirų Vis pamaišydama kepinu ~5min ant didesnės ugnies.

Tuomet į keptuvę dedu pjaustytą cukiniją, baklažaną, smulkintas česnako skilteles ir saują petražolių. Viską sumaišau ir kepinu ~10min ant didesnės ugnies (vis pamaišydama).

Iškepusį mėsos daržovių įdarą verčiu į dubenį, įmušu kiaušinius ir greitai sumaišau. Įdaras paruoštas

Grįžtam prie bulvių – nuo išvirusių bulvių nupilu skystį ir dedu šaukštą sviesto. Su bulvių grūstuvu sutrinu bulvių košę. Į sutrintas bulves dedu tarkuotą sūrį ir gerai sumaišau šaukštu.

Į kepimo indą (mano stiklinis 26cm skersmens) dedu mėsos ir daržovių įdarą. Paspausdama šaukštu iškloju visą kepimo indo dugną.

Tuomet ant viršaus dedu bulvių košę ir gražiai užkloju visą mėsos įdarą. Šaukštu sulyginu visą paviršių. Šakute suformuoju bulvių paviršiaus raštą – perbraukiu skersai/išilgai, kad būtų nelygus paviršius (taip gražiau apkeps)

Šaunu į įkaitintą 180C orkaitę kepsiu ~50min viršus apačia be vėjelio.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti