Gaminimo laikas: 20 minučių
Marinuoti agurkėliai, konservuoti kukurūzai, kiaušiniai, karštai rūkyta dešra, kepinti duonos skrebučiai ir keli šaukštai majonezo – tai yra viskas, ko reikia šiai nuostabiai ir LABAI gardžiai pikantiškai mišrainei pagaminti 😉.
Paragaukite!!! Pusryčiam ar vakarienei, o gal šiaip greitam užkandžiui – tikrai tiks ir patiks 🙂.
O aš šią mišrainę tikrai gaminsiu Velykoms 💯!
Reikės:
Kelių riekelių duonos
Druskos
Pipirų
Alyvuogių aliejaus
150g dešros karšto rūkymo
2-3 marinuoti agurkėliai
150g konservuotų kukurūzų
3 kietai virtų kiaušinių
Saujelės šviežių krapų
Pipirų
2-3 šaukštų majonezo
Kaip gaminti:
Iš pradžių reikia kietai išvirti 3 kiaušinius ir juos atvėsinti.
Tuomet kelias duonos riekeles supjaustau nedideliais kubeliais.
Duonos gabalėlius verčiu į dubenį, pašlakstau alyvuogių aliejumi, beriu druskos, pipirų – viską gerai sumaišau.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.
Ant kepimo popieriaus beriu pjaustytos duonos kubelius.
Šaunu į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~5-6min, viršus apačia be vėjelio. Svarbu – stebėti, kad nesudegtų, nes visos orkaitės skirtingos 😉.
Iškeptus skrebučius išimu iš orkaitės ir palieku atvėsti.
Kol vėsta “duoniukai”, pjaustau visus kitus reikalus.
150g karštai rūkytos dešros supjaustau smulkesniais šiaudeliais.
2-3 marinuotus agurkėlius supjaustau stambesniais kubeliais – bet pjaustyti galima kaip tik patinka 😉.
Atvėsusius kietai virtus kiaušinius supjaustau nedideliais kubeliais.
Pjaustytus dešros šiaudelius, agurkėlių ir kiaušinių kubelius verčiu į dubenį.
Atidarau nedidelę 150g konservuotų kukurūzų skardinę, nupilu skystį.
Kukurūzai keliauja į draugiją visiems dubenyje laukiantiems draugams 🙂.
Beriu pipirų, saują šviežių smulkintų krapų.
Jei duonos skrebučiai jau atvėso – dedu ir juos.
Dar keli (2-3) šaukštai majonezo ir galima maišyti mišrainę!
O dabar perkelsiu mišrainę į puošnesnę lėkštę ir nešiu ragauti savo didiesiems kritikams 😀.
Ir kaip suprantat mišrainė buvo įvertinta – puikiai, tad receptas atkeliavo čia…
Dar vienas pastebėjimas dėl kepintos duonos. Jei mišrainę valgysite ne iš karto – po kelių ar po keliolikos valandų, tuomet duonos skrebučius siūlau berti ant mišrainės viršaus ir nemaišyti kartu su visais ingredientais – taip jie išliks ilgiau traškūs.
Gaminkite, ragaukite – labai skanu!!!
Skanaus 😉