Gaminimo laikas: 20 minučių

Marinuoti agurkėliai, konservuoti kukurūzai, kiaušiniai, karštai rūkyta dešra, kepinti duonos skrebučiai ir keli šaukštai majonezo – tai yra viskas, ko reikia šiai nuostabiai ir LABAI gardžiai pikantiškai mišrainei pagaminti 😉.

Paragaukite!!! Pusryčiam ar vakarienei, o gal šiaip greitam užkandžiui – tikrai tiks ir patiks 🙂.

O aš šią mišrainę tikrai gaminsiu Velykoms 💯!

Ingredientai

Reikės:

Kelių riekelių duonos

Druskos

Pipirų

Alyvuogių aliejaus

150g dešros karšto rūkymo

2-3 marinuoti agurkėliai

150g konservuotų kukurūzų

3 kietai virtų kiaušinių

Saujelės šviežių krapų

Pipirų

2-3 šaukštų majonezo

Kaip gaminti:

Iš pradžių reikia kietai išvirti 3 kiaušinius ir juos atvėsinti.

Tuomet kelias duonos riekeles supjaustau nedideliais kubeliais.

Duonos gabalėlius verčiu į dubenį, pašlakstau alyvuogių aliejumi, beriu druskos, pipirų – viską gerai sumaišau.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Ant kepimo popieriaus beriu pjaustytos duonos kubelius.

Šaunu į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~5-6min, viršus apačia be vėjelio. Svarbu – stebėti, kad nesudegtų, nes visos orkaitės skirtingos  😉.

Iškeptus skrebučius išimu iš orkaitės ir palieku atvėsti.

Kol vėsta “duoniukai”, pjaustau visus kitus reikalus.

150g karštai rūkytos dešros supjaustau smulkesniais šiaudeliais.

2-3 marinuotus agurkėlius supjaustau stambesniais kubeliais – bet pjaustyti galima kaip tik patinka 😉.

Atvėsusius kietai virtus kiaušinius supjaustau nedideliais kubeliais.

Pjaustytus dešros šiaudelius, agurkėlių ir kiaušinių kubelius verčiu į dubenį.

Atidarau nedidelę 150g konservuotų kukurūzų skardinę, nupilu skystį.

Kukurūzai keliauja į draugiją visiems dubenyje laukiantiems draugams 🙂.

Beriu pipirų, saują šviežių smulkintų krapų.

Jei duonos skrebučiai jau atvėso – dedu ir juos.

Dar keli (2-3) šaukštai majonezo ir galima maišyti mišrainę!

O dabar perkelsiu mišrainę į puošnesnę lėkštę ir nešiu ragauti savo didiesiems kritikams 😀.

Ir kaip suprantat mišrainė buvo įvertinta – puikiai, tad receptas atkeliavo čia…

Dar vienas pastebėjimas dėl kepintos duonos. Jei mišrainę valgysite ne iš karto – po kelių ar po keliolikos valandų, tuomet duonos skrebučius siūlau berti ant mišrainės viršaus ir nemaišyti kartu su visais ingredientais – taip jie išliks ilgiau traškūs.

Gaminkite, ragaukite – labai skanu!!!

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti