Puikūs marinuoti agurkai pjaustyti griežinėliais. Pagaminsite lengvai ir nesudėtingai, o puikiu skoniu džiaugsitės ilgai. Vėsioje vietoje marinuotus agurkėlius galima laikyti iki pavasario – tik abejoju ar pavyks, nes agurkėliai labai skanūs 😉 Kol nesibaigė agurkų sezonas – kviečiu pasigaminti griežinėliais pjaustytų agurkų. O jei nenorite terliotis su tais stiklainiais, gaminkite mažesnį kiekį ir valgykite po 24val! Puikiai tiks prie įvairių patiekalų!
Reikės:
6 iškaitintų stiklainių (500ml)
3kg agurkų
40g petražolių
40g druskos
150g cukraus
1a/š juodųjų pipirų žirneliais
Keli lauro lapeliai
1a/š čili pipirų miltelių
8 skiltelės česnako
500ml virinto šalto vandens
110ml acto 9%
80ml aliejaus
Kaip gaminti:
Į didelį puodą (6l) griežinėliais supjaustau 3kg agurkų, dedu 40g smulkintų šviežių petražolių, beriu 40g druskos, 150g cukraus, 1 šaukštelį juodųjų pipirų žirnelių, 1 šaukštelį čili pipirų miltelių, įmetu kelis laurų lapelius, 8 smulkintas skilteles česnako – viską gerai sumaišau.
Pilu 500ml šalto virinto vandens, 110ml acto (9%) ir 80ml aliejaus – sumaišau.
Palieku uždengtą puodą kambario temperatūroje 24val. Laikas nuo laiko reikia pamaišyti!!!
Po 24val puodą dedu ant viryklės.
Kaitinu, kol užverda!
Kai puodas su agurkais užverda, dedu agurkus (kartu su skystimu) į iškaitintus stiklainius.
Stiklainius sandariai užsuku dangteliais!
Dedu stiklainius dangteliais žemyn ant rankšluostėlio, šiltai užkloju ir laukiu, kol atvės.
Laikau vėsioje vietoje 😉
Skanaus!!!