Pjaustyti marinuoti agurkėliai 😊

Puikūs marinuoti agurkai pjaustyti griežinėliais. Pagaminsite lengvai ir nesudėtingai, o puikiu skoniu džiaugsitės ilgai. Vėsioje vietoje marinuotus agurkėlius galima laikyti iki pavasario – tik abejoju ar pavyks, nes agurkėliai labai skanūs 😉 Kol nesibaigė agurkų sezonas – kviečiu pasigaminti griežinėliais pjaustytų agurkų. O jei nenorite terliotis su tais stiklainiais, gaminkite mažesnį kiekį ir valgykite po 24val! Puikiai tiks prie įvairių patiekalų!

Ingredientai

Reikės:

6 iškaitintų stiklainių (500ml)
3kg agurkų
40g petražolių
40g druskos
150g cukraus
1a/š juodųjų pipirų žirneliais
Keli lauro lapeliai
1a/š čili pipirų miltelių
8 skiltelės česnako
500ml virinto šalto vandens
110ml acto 9%
80ml aliejaus

Kaip gaminti:

Į didelį puodą (6l) griežinėliais supjaustau 3kg agurkų, dedu 40g smulkintų šviežių petražolių, beriu 40g druskos, 150g cukraus, 1 šaukštelį juodųjų pipirų žirnelių, 1 šaukštelį čili pipirų miltelių, įmetu kelis laurų lapelius, 8 smulkintas skilteles česnako – viską gerai sumaišau.

Pilu 500ml šalto virinto vandens, 110ml acto (9%) ir 80ml aliejaus – sumaišau.

Palieku uždengtą puodą kambario temperatūroje 24val. Laikas nuo laiko reikia pamaišyti!!!

Po 24val puodą dedu ant viryklės.

Kaitinu, kol užverda!

Kai puodas su agurkais užverda, dedu agurkus (kartu su skystimu) į iškaitintus stiklainius.

Stiklainius sandariai užsuku dangteliais!

Dedu stiklainius dangteliais žemyn ant rankšluostėlio, šiltai užkloju ir laukiu, kol atvės.

Laikau vėsioje vietoje 😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti