Gaminimo laikas: 10 minučių

Labai skanūs, traškūs, greitai ir lengvai pagaminami rauginti agurkai 🙂

Šiuos raugintus agurkus, laikant šaltai, galima valgyti visą žiemą 👍 Labai paprastas ir visada pavykstantis – raugintų agurkų receptas.

Ingredientai

Reikės:

Trijų litrų stiklainio

~1kg agurkų

5 skiltelių česnako

saujos vyšnių ir juodųjų serbentų lapų

6 krapų stiebelių su koteliais

2 litrų vandens

2 valgomųjų šaukštų akmens druskos (nenaudokite joduotos druskos – ji nelabai tinka)

Kaip gaminti:

Švariai išplaunu trijų litrų stiklainį.

Agurkus nuplaunu ir nupjaustau galiukus.

Supjaustau riekelėmis česnakus, pasiruošiu vyšnių, serbentų lapelius ir krapus.

Į stiklainį sluoksniais dedu vyšnių, serbentų lapų, krapų, česnako riekelių, agurkų, vėl vyšnių, serbentų lapų, krapų, česnako riekelių, agurkų ir taip sluoksniuoju, kol pridedu pilną trijų litrų stiklainį.

Agurkus dedu labai taupiai, šiek tiek paspaudžiant, kad daugiau tilptų.

Į dubenį ar puodą pilu 2 litrus šalto vandens (naudoju nevirintą vandenį iš čiaupo) ir 2 valgomus šaukštus druskos – naudoju paprastą akmens druską.

Sumaišau ir užpilu ant agurkų – pripilu pilną stiklainį.

Stiklainį pridengiu plastikiniu dangteliu ir parą laiko laikau kambario temperatūroje. Stiklainį su agurkais dedu į dubenį ar kitokį indą, kad pradėjęs rūgti vanduo neišbėgtų ant grindų.

Maždaug po paros laiko vanduo pasidaro šiek tiek balzganas (neskaidrus), agurkai pakeičia spalvą – tai ženklas, kad metas stiklainį tvirčiau uždengti plastikiniu dangteliu ir nešti į rūsį ar dėti į šaldytuvą.

Vėsioje vietoje ar rūsyje šie agurkai gali išbūti per visą žiemą 😉 Tik mes juos anksčiau suvalgome, kad ir kiek stiklainių pridaryčiau 😊

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti