Gaminimo laikas: 10 minučių
Jei dar neatsivalgėte šviežio kopūsto – siūlau – būtinai – pasigaminti šias -labai gardžias šviežio kopūsto ir tuno salotas su kiaušiniais.
Pavasariškai gaivios salotos su lengvu graikiško jogurto padažu. Labai tiks tiems, kurie stebi savo kūno linijas😉.
Reikės:
180g šviežio kopūsto
4 kietai virtų kiaušinių
6 šaukštų konservuotų kukurūzų
50g svogūno
150g konservuoto tuno
3 šaukštų graikiško jogurto
Nedidelio agurko
2 skiltelių česnako
1 šaukšto citrinos sulčių
1 šaukšto majonezo
Druskos
Pipirų
~120g pomidoriukų
Svogūnų laiškų
Kaip gaminti:
Kietai išverdu 4 kiaušinius ir atvėsinu.
Atvėsintus kiaušinius supjaustau kubeliais ir verčiu į dubenį.
Šiaudeliais supjaustau ~180g šviežio kopūsto (vietoj šviežio kopūsto puikiai tiks pekino salota).
Pjaustytą kopūstą dedu į dubenį prie kiaušinių.
6 šaukštai konservuotų kukurūzų keliauja į dubenį prie kiaušinių ir kopūsto.
Smulkiais kubeliais supjaustau 50g svogūną.
Svogūno kubelius dedu į bendrą dubenį.
~150g konservuoto tuno (be skysčio) verčiu į dubenį prie visų pjaustytų “reikalų”.
Viską sumaišau.
Paruošiu padažą:
į dubenį dedu 3 šaukštus (su kaupu) graikiško jogurto.
Smulkesne nei burokinė tarka sutarkuoju nedidelį agurką ir 2 skilteles česnako.
Tarkuotą agurką ir česnako skilteles dedu prie jogurto.
Pilu šaukštą citrinos sulčių, dedu šaukštą majonezo.
Viską sumaišau – padažas paruoštas!
Padažą verčiu ant būsimų salotų 😉.
Beriu druskos, pipirų ir sumaišau.
Dedu salotas į didesnę lėkštę.
~120g vyšninių pomidoriukų supjaustau puselėmis.
Susmulkinu ryšulėlį svogūnų laiškų.
Pjaustytus pomidoriukus ir svogūnų laiškus tolygiai išdėlioju ant salotų.
Paruošta!!!
Galima ragauti😊…
Skanaus.