Žinoma, skaniausi šašlykai kepti ant žarijų, šašlykinėje ar grilyje lauke!!! Bet kol laukiam vasaros ir geresnių laikų, kepkime šašlykus orkaitėje 😉

Skaniai, paprastai ir greitai!!! Su alyvuogių aliejumi marinuota mėsa iškepa tiesiog puikiai ir orkaitėje. Mėsa minkšta, sultinga ir gražiai apskrudusi.

Kepimui rinkausi kiaulienos sprandinę, bet galima kepti vištieną, kalakutieną ar jautieną (jautieną reikėtų marinuoti ilgiau ~7val). Alyvuogių aliejus puikiai suminkština mėsą! Jei norite minkštos, sultingos ir gardžios mėsos – marinuokite ją alyvuogių aliejumi!

Ingredientai

Reikės:

~700g kiaulienos sprandinės
druskos
pipirų
0,5a/š maltos kalendros
1a/š dž.čiobrelio
2v/š sojų padažo
4v/š alyvuogių aliejaus
5vnt bulvių (nevirtų)
1a/š druskos
1a/š kmynų
1a/š česnakų granulių
2v/š alyvuogių aliejaus
2 svogūnų (~300g)
iešmelių mėsai suverti 😉

Kaip gaminti:

Nedideliais gabalėliais supjaustau ~700g kiaulienos sprandinės.

Supjaustytą mėsą dedu į dubenį.

Ant mėsos beriu druskos, pipirų, 0,5a/š maltos kalendros, 1a/š džiovinto čiobrelio, pilu 2 šaukštus sojų padažo ir 4-5 šaukštus alyvuogių aliejaus – viską gerai sumaišau.

Uždengiu maistine plėvele ir palieku ~3val marinuotis.

Nulupu ir  nedideliais gabalėliais supjaustau 5 vidutinio dydžio bulves.

Supjaustytas bulves verčiu į dubenį.

Ant bulvių beriu 1a/š druskos, 1a/š kmynų, 1a/š česnako granulių, pilu 2 šaukštus alyvuogių aliejaus – sumaišau.

Griežinėliais supjaustau 2 didesnius svogūnus.

Medinius iešmelius užpilu šaltu vandeniu ir mirkau vandenyje ~20min (kad kepant neapdegtų).

Ant išmirkytų iešmelių veriu pakaitomis mėsą – bulves – svogūnus.

Suvėriau 9 iešmelius, bet ant 9 iešmelio suvėriau tik bulves – pritrūko mėsos 😉

Ant kepimo skardos kraštų kabinu suvertus iešmelius taip, kad iešmeliai kabėtų ir nesiliestų prie skardos dugno.

Mano kepimo skarda didelė, o mediniai iešmeliai trumpi. Todėl per vidurį skardos dėjau metalinį iešmelį ir medinius iešmelius sudėjau vieną kraštą dėdama ant iešmo, o kitą kraštą kabinau ant skardos krašto. Taip iešmeliai kabėjo ir nesilietė prie skardos dugno.

Į skaros dugną įpyliau ~250ml vandens.

Kepiau įkaitintoje 180C orkaitėje ~45min – viršus apačia be vėjelio (galima paskutines 5-10min nustatyti grilį su ventiliatoriumi – bet visai nebūtina).

Prie mėsos ir bulvių iešmelių patiekiau daug šviežių daržovių 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti