Oi tie moliūgai, kokia puiki daržovė 😊!!! Ne tik gardiems pyragams, sriubai ar prie mėsos, bet ir su silke labai labai 😋. Silkė neatsiejama nuo vaisių ar daržovių, nes silkės sūrumas labai dera su salduma. Todėl su silke susiderėjo ir jo didenybė moliūgas 😉 Svarbiausia išsirinkti malonaus skonio silkę, saldų apelsiną ir obuolį!
Puikus (gal kiek neįprastas) receptas, nereikalaujantis daug laiko ir pastangų 😉
Reikės:
200g Silkės (mėgstamos)
200g moliūgo
200g obuolio
1 Apelsino
100g svogūno
50g anakardžių riešutų
40g moliūgo sėklų
Šiek tiek raudonėlio
Papuošimui:
Riekelė apelsino
Saujelė petražolių
Kaip gaminti:
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, verčiu kubeliais pjaustytą svogūną – kepinu ~ 3min ant vidutinės ugnies.
Į keptuvę beriu 50g smulkintų anakardžių riešutų, 40g moliūgo sėklų, šiek tiek džiovinto raudonėlio.
Į keptuvę dedu 200g kubeliais pjaustyto moliūgo, 200g nulupto ir šiaudeliais supjaustyto obuolio.
Vis pamaišydama kepinu ~10min ant vidutinės ugnies.
Paruošta – reikia tik palaukti, kol atvės.
Nupulu ir supjaustau kubeliais apelsiną.
Kubeliais supjaustau 200g silkės (naudojau tradicinę silke aliejuje).
Atvėsusias kepintas daržoves ir riešutus dedu į dubenį, prie jų keliauja pjaustyta silkė ir pjaustytas apelsinas.
Viską gerai sumaišau – silkė paruošta!!!
Paruoštą silkę dedu į šventinį indą, puošiu smulkintomis petražolėmis ir apelsino riekelėmis 😊
Skanaus!!!