Oi tie moliūgai, kokia puiki daržovė 😊!!! Ne tik gardiems pyragams, sriubai ar prie mėsos, bet ir su silke labai labai 😋. Silkė neatsiejama nuo vaisių ar daržovių, nes silkės sūrumas labai dera su salduma. Todėl su silke susiderėjo ir jo didenybė moliūgas 😉 Svarbiausia išsirinkti malonaus skonio silkę, saldų apelsiną ir obuolį!
Puikus (gal kiek neįprastas) receptas, nereikalaujantis daug laiko ir pastangų 😉

Ingredientai

Reikės:

200g Silkės (mėgstamos)
200g moliūgo
200g obuolio
1 Apelsino
100g svogūno
50g anakardžių riešutų
40g moliūgo sėklų
Šiek tiek raudonėlio
Papuošimui:
Riekelė apelsino
Saujelė petražolių

Kaip gaminti:

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, verčiu kubeliais pjaustytą svogūną – kepinu ~ 3min ant vidutinės ugnies.

Į keptuvę beriu 50g smulkintų anakardžių riešutų, 40g moliūgo sėklų, šiek tiek džiovinto raudonėlio.

Į keptuvę dedu 200g kubeliais pjaustyto moliūgo, 200g nulupto ir šiaudeliais supjaustyto obuolio.

Vis pamaišydama kepinu ~10min ant vidutinės ugnies.

Paruošta – reikia tik palaukti, kol atvės.

Nupulu ir supjaustau kubeliais apelsiną.

Kubeliais supjaustau 200g silkės (naudojau tradicinę silke aliejuje).

Atvėsusias kepintas daržoves ir riešutus dedu į dubenį, prie jų keliauja pjaustyta silkė ir pjaustytas apelsinas.

Viską gerai sumaišau – silkė paruošta!!!

Paruoštą silkę dedu į šventinį indą, puošiu smulkintomis petražolėmis ir apelsino riekelėmis 😊

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti