Skaniausi lietiniai blynai

Gaminimo laikas: 15 minučių be kepimo

Tobuli lietiniai blyneliai – misija įmanoma – jei turite gerą ir kokybišką keptuvę!!!

Būtent tokioje šiandien ir kepiau šiuos nuostabius lietinius blynus, kurie gardūs vieni, o taip pat gali būti įdaryti įvairiais įdarais 😉.

Jei vis dar ieškote kokybiškos ir patikimos keptuvės – siūlau apsilankyti Bohemia fizinėje ir http://bohemia.lt elektroninėje parduotuvėje ir įsigyti “Banquet” firmos Lumia keptuvę, kuri niekada nepaves ir tarnaus ilgai 😉.

 

Ingredientai

Reikės:

3 kiaušinių

500ml pieno

250ml vandens

240g miltų

40g sviesto

3a/š cukraus

0,5a/š druskos

Iškepiau 20 blynų

Rėmėjo ingredientai

Šiam patiekalui pagaminti yra naudojami mūsų rėmėjų ingredientai:

“Banquet” firmos keptuvė – Lumia

Maisto mėgėjos rėmėjas: UAB „Izora“

Kaip gaminti:

Į dubenį įmušu 3 kiaušinius.

Beriu 3 šaukštelius cukraus, 0,5 šaukštelio druskos.

Pilu 250ml pieno.

Viską gerai suplaku šluotele.

Verčiu 240g miltų.

Vėl viską sumaišau šluotele iki vientisos masės.

Tuomet pilu dar 250ml pieno – sumaišau.

Išlydau ~40g sviesto.

Lydytą šiek tiek atvėsintą sviestą pilu į dubenį su blynų tešla ir sumaišau šluotele.

Šluotele maišant į gautą blynų tešlą plona srovele supilu 250ml karšto virinto vandens.

Tešlą palieku 10-15min pailsėti.

Į įkaitintą sausą keptuvę pilu samtelį blynų tešlos, pasukioju keptuvę, kad tešla plonu sluoksniu pasiskirstytų keptuvėje.

Blyną kepu ~1min ant vidutinės ugnies, po to apverčiu ir kepu kitą pusę dar ~1min.

Taip iškepiau 20 blynelių (keptuvės skersmuo 28cm).

Nepamirškite prieš pilant tešlą į keptuvę sumaišyti tešlos, kad tešla būtų tolygi, skysta ir nesutirštėtų😉.

Šie blyneliai ne tik gardūs vieni su sviestu, grietine ar uogiene, bet puikiai tinkami įdaryti įvairiais įdarais.

Tad su kuo ir kaip valgyti jūsų pasirinkimas!

Skanių blynų ir lengvo kepimo su Lumia keptuvėmis!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti