Šviežių burokėlių salotos

Visi žino, kad burokėlius valgyti ar gerti šviežiai spaustas jų sultis labai sveika! Ar dažnai valgote šių rudens gražuolių? Ar mėgstate burokėlius?
Burokėliai – viena iš mano mėgstamiausių daržovių – vis stengiuosi iš jų pagaminti kažką naujo įdomaus ir skanaus. Man nėra sudėtinga, nes mano šeimoje prieš burokėlius nėra nusiteikusių 😉. Valgome burokėlius keptus, virtus, gaminu įvairias salotas, sriubas… Bet žinau, kad būna visaip ir kitą kartą vaikams (ne tik vaikams) sunku įsiūlyti burokėlių. Ir jokie sveikatingumo argumentai jų neveikia, kreivai žiūri nors tu ką 😉
Siūlau pagaminti šias LABAI skanias šviežių burokėlių salotas, kurios patiks ir išrankiausiems! Taip, taip salotoms reikės “žalių” nevirtų burokėlių!

Ingredientai

Reikės:

600g šviežių burokėlių (nevirtų)
3sk česnako
2v/š sojų padažo
1,5v/š rudojo cukraus
40ml citrinos sulčių
60ml aliejaus
1 didesnio svogūno
1a/š džiovintos kalendros
1/4 a/š čili pipirų miltelių
1v/š kepintų sezamo sėklų

Svarbiausia pagamintas salotas palaikyti šaldytuve 2-6 val (galima ir ilgiau). Laikas nuo laiko reikėtų pamaišyti – pasimarinavę šios salotos skaniausios😋 O jei nesuvalgysite visų salotų iš karto, nieko baisaus – sandariame inde šaldytuve jas galima laikyti kelias dienas!

Kaip gaminti:

Į dubenį šiaudeliais sutarkuoju 600g šviežių (nevirtų) burokėlių (galima tarkuoti burokine tarka).

Ant sutarkuotų burokėlių dedu 3 skilteles smulkinto česnako, pilu 2 šaukštus sojų padažo, 40ml citrinos sulčių, beriu 1,5 šaukšto rudojo cukraus – viską sumaišau.

Į įkaitintą keptuvę pilu 60ml aliejaus, dedu smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną – pakepinu ~5min.

Tuomet į keptuvę beriu 1 šaukštelį džiovintos smulkintos kalendros, šiek tiek čili pipirų miltelių – pakepinu ~1min.

Pakepintą svogūną (dar karštą) verčiu su visu aliejumi ant sutarkuotų burokėlių – sumaišau.

Beriu 1 šaukštą kepintų sezamo sėklų ir gerai sumaišau.

Burokėlius sudedu į sandarų indą su dangteliu ir dedu į šaldytuvą 2-6val.

Pasimarinavę salotos skanesnės 😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti