Gaminimo laikas: 20 minučių
Kaip pagaminti gardžias tortilijas? Ogi labai paprastai 😉…
Dalinuosi su jumis mėgstamiausių tortilijų su vištiena, daržovėmis ir marinuotais svogūnėliais receptu 😊. Viskas greitai ir paprastai!!!
Reikės:
5vnt 25cm skersmens tortilijų
500g vištienos filė
Druskos
Pipirų
Paprikos miltelių
Česnako miltelių
Čili pipirų
Kukurūzų krakmolo
200g raudonos paprikos
1 šaukšto medaus
1 šaukšto sezamo sėklų
Aliejaus kepimui
100g mėlynojo svogūno
1 šaukšto cukraus
30ml citrinos sulčių
Avokado
Šiek tiek citrinos sulčių
Druskos
Pipirų
1,5 šaukšto graikiško jogurto
Iceberg salotų
Pomidorų
Agurkų
Kaip gaminti:
Mėlynąjį svogūną (100g) supjaustau pusžiedžiais ir verčiu į dubenėlį.
Prie svogūno beriu 1 šaukštą cukraus, užpilu 30ml šviežiai spaustų citrinos sulčių.
Viską sumaišau, svogūnus palieku ~10-15min marinuotis.
Sunokusį avokadą pjaunu pusiau, pašalinu kaulą, avokado minkštimą dedu į dubenį.
Avokadą pašlakstau citrinos sultimis, beriu druskos, pipirų.
Avokadą sutrinu šakute, sumaišau su druska, pipirais ir citrinos sultimis.
Prie avokado dedu 1,5 šaukšto graikiško jogurto.
Sumaišau jogurtą su avokado mase – padažas paruoštas😊.
Pasiruošiu daržoves: šiaudeliais supjaustau ~200g raudonosios paprikos, susmulkinu pusę iceberg salotos, riekelėmis smulkinu kelis agurkus ir pomidorus.
Metas ruošti vištieną!
500g vištienos filė supjaustau juostelėmis (~1cm storio).
Pjaustytą vištieną apibarstau druska, pipirais, paprikos milteliais, česnako milteliais ir čili pipirais.
Prieskonius rankomis gerai įtrinu (įmasažuoju🙂) į mėsą.
Ant vištienos gabalėlių beriu kukurūzų krakmolo – vėl (rankomis) viską sumaišau, kad mėsos gabalėliai pasidengtų kukurūzų krakmolu.
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus.
Dedu vištienos gabalėlius į įkaitintą keptuvę.
Kepsiu ~3min ant didesnės ugnies.
Po 3min mėsytę apverčiu ir kepu dar ~3min ant didesnės ugnies.
Tuomet prie apkepusių vištienos gabalėlių verčiu pjaustytą raudoną papriką.
Vis pamaišydama kepinu ~3min ant didesnės ugnies.
Šaukštas medaus keliauja prie vištienos ir paprikos – kepinu dar ~1min ant didesnės ugnies.
Beriu šaukštą sezamo sėklų – sumaišau – vištiena paruošta!
Nukeliu keptuvę nuo ugnies, o ant degančios ugnies pašildau tortilijas (tik atsargiai, kad nesusviltų labai🙂).
Per vidurį pašildytos tortilijos dedu kepintos vištienos ir paprikų, vištieną paslepiu pjaustytomis salotomis, agurkais, pomidorais.
Dedu maždaug šaukštą avokado padažo.
Ir viską uždengiu marinuotais svogūnais…
Tortilijos kraštus užlenkiu ir sutvirtinu mediniu pagaliuku (nebūtinai).
Taip paruošiu visas tortilijas ir dalinu valgytojams, kurie jau laukia su nekantrumu😀!
Ir ką galiu pasakyti… LABAI GARDU!!!
Paragaukite, tikrai patiks…
Skanaus!