Gaminimo laikas: 20 minučių be kepimo
Reikės:
Kaip gaminti:
Kubeliais supjaustau 200g svogūnų, burokine tarka sutarkuoju 200g morkų.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, verčiu smulkintas daržoves ir pakepinu ~7min ant vidutinės ugnies – vis pamaišydama.
Tuomet į keptuvę dedu 3 skilteles smulkinto česnako – vis pamaišydama kepinu ~1min.
Ant apkepusių daržovių dedu 3 šaukštus kečiupo, pakepinu dar 1-2min pamaišydama ir viskas – daržovės paruoštos.
Suktinukams rinkausi 25cm skersmens torilijas su linų sėmenimis, bet tinka ir kitokios tortiljos 😉
Ant tortilijos vidurio dedu gerą šaukštą kepintų daržovių. Daržoves paskirstau ant tortilijos viduriuko.
Ant daržovių dedu dešrelę (dėjau pieniškas dešreles – virti nereikia!).
Saują tarkuoto sūrio dedu ant dešrelės – iš viso sunaudojau 200g sūrio.
Tortiliją susuku į ritinėlį ir dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Taip paruošiau 6 tortilijų suktinukus.
Ant suktinukų pilu alyvuogių aliejaus. Paimu šepetėlį ir ištepu pašlakstytu aliejumi visą suktinukų paviršių.
Šaunu pagamintas tortilijas į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~10min viršus apačia be vėjelio.
Kol kepa tortilijos pagaminsiu padažiuką:
Į dubenėlį dedu kubeliais supjaustytą avokadą, užspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių, beriu druskos, pipirų – sutrinu šakute.
Šaukštą graikiško jogurto dedu ant sutrinto avokado.
Smulkiais kubeliais susmulkinu 0,5 nedidelio svogūno ir nedidelį pomidorą.
Supjaustytus svogūną ir pomidorą verčiu prie avokado ir jogurto – viską gerai sumaišau.
Padažas paruoštas!
Jei toks avokado (gvakamolės) padažas nepatinka, galite prie suktinukų patiekti kitokį – česnakinį ar pikantišką padažą, bet mums šis labai patiko ir tiko.
Česnakinio padažo receptą rasite čia https://www.maistomegeja.lt/cesnakinis-padazas/
Kol ruošiau padažą iškepė tortilijų suktinukai! Gražiai apskrudo, viršus pasidarė traškus 🤤.
Čiumpame ir valgome, kol neatvėso – padažydami į padažą – labai gardu. O mano mažoji valgė visai be padažo 😉.
Skanaus!!!