Tortilijų suktinukai su daržovėmis ir dešrelėmis

Gaminimo laikas: 20 minučių be kepimo
Kaip reikalai su tortilijom? Ar mėgstat? Ar draugaujat? Ar dažnai gaminat? Aš tai gaminu visuomet, kai neturiu daug laiko arba noriu palepinti vaikus 😉
Nes visi patiekalai su tortilijom būna įvertinti puikiai 💯
Kaip ir šie greitai pagaminami, gardūs tortilijų suktinukai su dešrelėmis. Jei nevalgote dešrelių vietoj jų galima dėti kepintą mėsą, vištieną, kalakutieną. Bet aš šį kartą darbą “susiprastinau” iki minimumo 😉 ir įvyniojau dešreles. Ir ką, rezultatu buvo patenkinti visi 😊.
Ingredientai

Reikės:

6 tortilijų (25cm)
200g morkų
200g svogūnų
3 skiltelių česnako
Aliejaus kepimui
3 šaukštų kečupo
6 dešrelių
200g tarkuoto sūrio
Alyvuogių aliejaus patepti suktinukus
Padažui:
Avokado
Šiek tiek citrinos sulčių
Druskos, pipirų
0,5 svogūno
Nedidelio pomidoro
1 šaukšto graikiško jogurto

Kaip gaminti:

Kubeliais supjaustau 200g svogūnų, burokine tarka sutarkuoju 200g morkų.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, verčiu smulkintas daržoves ir pakepinu ~7min ant vidutinės ugnies – vis pamaišydama.

Tuomet į keptuvę dedu 3 skilteles smulkinto česnako – vis pamaišydama kepinu ~1min.

Ant apkepusių daržovių dedu 3 šaukštus kečiupo, pakepinu dar 1-2min pamaišydama ir viskas – daržovės paruoštos.

Suktinukams rinkausi 25cm skersmens torilijas su linų sėmenimis, bet tinka ir kitokios tortiljos 😉

Ant tortilijos vidurio dedu gerą šaukštą kepintų daržovių. Daržoves paskirstau ant tortilijos viduriuko.

Ant daržovių dedu dešrelę (dėjau pieniškas dešreles – virti nereikia!).

Saują tarkuoto sūrio dedu ant dešrelės – iš viso sunaudojau 200g sūrio.

Tortiliją susuku į ritinėlį ir dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

Taip paruošiau 6 tortilijų suktinukus.

Ant suktinukų pilu alyvuogių aliejaus. Paimu šepetėlį ir ištepu pašlakstytu aliejumi visą suktinukų paviršių.

Šaunu pagamintas tortilijas į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~10min viršus apačia be vėjelio.

Kol kepa tortilijos pagaminsiu padažiuką:

Į dubenėlį dedu kubeliais supjaustytą avokadą, užspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių, beriu druskos, pipirų – sutrinu šakute.

Šaukštą graikiško jogurto dedu ant sutrinto avokado.

Smulkiais kubeliais susmulkinu 0,5 nedidelio svogūno ir nedidelį pomidorą.

Supjaustytus svogūną ir pomidorą verčiu prie avokado ir jogurto – viską gerai sumaišau.

Padažas paruoštas!

Jei toks avokado (gvakamolės) padažas nepatinka, galite prie suktinukų patiekti kitokį – česnakinį ar pikantišką padažą, bet mums šis labai patiko ir tiko.

Česnakinio padažo receptą rasite čia https://www.maistomegeja.lt/cesnakinis-padazas/

Kol ruošiau padažą iškepė tortilijų suktinukai! Gražiai apskrudo, viršus pasidarė traškus 🤤.

Čiumpame ir valgome, kol neatvėso – padažydami į padažą – labai gardu. O mano mažoji valgė visai be padažo 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti