Traškios cukinijų riekelės keptuvėje

Gaminimo laikas: 15 minučių

Jei mėgstate cukinijas, būtiniausiai siūlau paragauti šių gardžių cukinijų riekelių!!!

Sultingos, minkštos viduje, traškia plutele cukinijų riekelės – greitam užkandžiui, pusryčiams ar vakarienei.

Su gardžiu česnakiniu padažu – pasaka😋…

Ingredientai

Reikės:

~280g cukinijos

Druskos

Pipirų

~50g miltų

2 kiaušinių

~60g džiūvėsėlių

Šiek tiek aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

Nedidelę cukiniją (280g) nuplaunu, nusausinu ir supjaustau nestoromis (1cm) pločio riekelėmis.

Riekeles išdėlioju ant pjaustymo lentelės, pabarstau druska.

Tuomet riekeles apverčiu ir vėl beriu šiek tiek druskos ant kitos cukinijų riekelių pusės.

Į dubenėlį beriu ~50g miltų.

Į kitą dubenėlį įmušu 2 nedidelius kiaušinius, beriu druskos, pipirų – suplaku šakute.

Į trečiąjį dubenėlį beriu ~60g džiūvėsėlių.

Cukinijų riekelę pavolioju miltuose, tuomet pavilgau kiaušinių plakinyje dar pavolioju džiūvėsėliuose.

Taip paruošiu visas cukinijų riekeles 😉.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Sudedu paruoštas cukinijų riekeles.

Kepu ant vidutinės ugnies ~2min vieną pusę (kol gražiai apskrunda).

Apverčiu ir kepu dar 2-3min ant silpnesnės ugnies.

Iškeptas cukinijų riekeles perkeliu į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalų perteklių.

Prie šio cukinijų užkandžio labai dera česnakinis padažas – jo receptą galima rasti čia: https://www.maistomegeja.lt/cesnakinis-padazas/

Skanaus 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti