Gaminimo laikas: 15 minučių
Mmmm… kokie gardūs šie vieno kąsnio užkandžiai su karamelizuotais svogūnais.
Sūriai saldu ar saldžiai sūru – sunku pasakyti, bet skonis – neapsakomai geras!!!😉
Reikės:
Batono
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
~150g svogūnų
1 šaukšto cukraus
Saujos graikinių riešutų
Tepamojo lydyto sūrelio
Druskos
Šiek tiek aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
4 batono riekeles supjaustau nedideliais gabalėliais (maždaug vieno kąsnio dydžio). Tinka ir prancūziškas batonas, bet man šį kartą norėjosi mažesnių užkandukų, tai batono riekeles supjausčiau į keturias dalis.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.
Išdėlioju batono gabalėlius kepimo skardoje.
Pašlakstau alyvuogių aliejumi.
Beriu druskos, pipirų.
Šaunu į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~5min, viršus apačia be vėjelio.
~150g svogūno supjaustau pusžiedžiais.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.
Verčiu pjaustytus svogūnus.
Kepu ~10min ant vidutinės ugnies, vis pamaišydama.
Tuomet prie svogūnų beriu 1 šaukštą cukraus.
Kepinu dar svogūnus (vis pamaišydama) ~5min ant vidutinės ugnies.
Kuomet cukrus ištirpsta ir svogūnai karamelizuojasi į keptuvę keliauja sauja smulkintų graikinių riešutų.
Kepinu ~2min vis pamaišydama.
Perkeliu karamelizuotus svogūnus į lėkštę, palieku atvėsti.
Paruošta!!!😊
Kepintus batono gabalėlius dedu ant lentelės.
Ant batono riekelių tepu tepamojo lydyto sūrelio.
Lydytą sūrelį paslepiu karamelizuotų svogūnų sluoksniu (dedu maždaug po šaukštelį).
Vieno kąsnio užkandžius apibarstau smulkintais graikiniais riešutais ir druska!!! Druska – tai lyg vyšnaitė ant torto jos nepamirškite!
Puikus užkandis prie 🍷 ar 🥂.
Skanaus…