Nei vienas draugų pasisėdėjimas ar didesnis susibūrimas – neapsieina, be šių užkandėlių. Tuom ir puikus šis patiekalas, kad tinka visur, o ir patinka visiems. Nuo mūsų stalo šios dingsta pirmosios  Vieno kąsnio užkandėlės traukia ne tik savo išvaizda, bet ir puikiu skoniu.

Šį kartą siūlau paragauti dviejų skonių vieno kąsnio užkandėles. Vienas užkandis sūresnis – su tepamu varškės sūreliu, lašiša ir citrina, kitas saldesnis – su sūriu ir vynuogėmis. Kuris skanesnis? Nežinau  abu variantai labai gardūs

Ingredientai

Reikės:

  • Sluoksniuotos bemielės ar mielinės tešlos
  • Kiaušinio
  • Aguonų

1 – užkandžiui

  • Bri sūrio
  • Vynuogių
  • Kepintų ir sūdytų pistacijų

2 – užkandžiui

  • Tepamo varškės sūrelio
  • Lašišos (sūdytos ar rūkytos)
  • Citrinos riekelių
  • Petražolių
  • Pagaliukų

Ingredientų kiekiai priklauso nuo valgytojų skaičiaus

Užkandėlių pagrindas iš sluoksniuotos tešlos, rinkausi bemielę sluoksniuotą tešlą, bet puikiai tinka ir mielinė sluoksniuota tešla. Ją supjausčiau nedideliais 2x3cm gabalėliais, aptepiau kiaušinio plakiniu, apibarsčiau aguonom. Kepiau įkaitintoje 180C orkaitėje ~ 12min.

Kai iškepę užkandėlių „bandutės“ atvėsta, gaminu užkandžius.

Pirmasis užkandis:

Ant iškepusių pagrindo gabalėlių – dedu gabalėlį bri sūrio į sūrį įspaudžiu pistacijos riešutą. Ant pagaliuko veriu vynuogę ir pagaliuku perveriu užkandėlę.

Antrasis užkandis:

Ant iškepusio pagrindo gabalėlių tepu po šaukštelį tepamojo varškės sūrelio (su žalumynais), dedu rūkytos (sūdytos) lašišos gabalėlius, po ketvertuką citrinos riekelės ir petražolės lapelį. Perveriu pagaliuku, kad būtų patogiau paimti

Užkandėlės paruoštos!

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti