Gaminimo laikas: 15 minučių
Puikiausi vieno kąsnio užkandžiai su lašiša ir vynuogėmis!!!
Neragavote? Būtinai pasigaminkite, paragaukite ir svečius pavaišinkite😉…
Reikės:
Prancūziško batono
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Tepamojo sūrelio
Rūkytos ar sūdytos lašišos
Besėklių vynuogių
Petražolių
Citrinos sulčių
Svogūnų laiškų
Juodgrūdžių sėklų (ar sezamų sėklų)
Kaip gaminti:
Oiii… gaminimas labai sudėtingas ir varginantis😅…
Nestoromis riekelėmis supjaustau prancūzišką batoną (ar dalį batono, priklauso nuo to, kiek užkandžių norite pagaminti).
Batono riekeles dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Pašlakstau alyvuogių aliejumi, beriu druskos, pipirų.
Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~5min, viršus apačia be vėjelio.
Iškepusias ir gražiai apskrudusias batono riekeles traukiu lauk iš orkaitės, atvėsinu.
Tuomet ruošiu vieno kąsnio užkandžius😊.
Ant riekelių tepu šiek tiek tepamojo varškės sūrelio.
Sūdytą lašišą supjaustau plonomis juostelėmis.
Lašišos juosteles susuku (taip, kad į vidurį tilptų vynuogės puselė) ir dedu ant sumuštinukų.
Saują vynuogių be kauliukų supjaustau puselėmis.
Vynuogių puseles išdėlioju ant būsimų užkandžių. Vieną puselę vynuogės dedu į susuktą lašišos vidurį, kitą prie lašišos.
Prie lašišos ir vynuogių keliauja smulkintos petražolės (dedu smulkias šakeles vienoje ir kitoje pusėje sumuštinuko).
Pašlakstau užkandžius citrinos sultimis.
Pabarstau smulkintais svogūnų laiškais.
Dar beriu šiek tiek juodgrūdžių sėklų (jei tokių neturite berkite juodojo ar baltojo sezamo sėklų).
Vieno kąsnio užkandžiai su lašiša ir vynuogėmis paruošti!!!!
Skanaus😉