Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Labai gardūs ir greitai pagaminami, sultingi vištienos filė kepsneliai su obuoliais, sūriu ir riešutais.

Jei sukate galvą, ką gaminti vakarienei ar šventiniam stalui – šis vištienos krūtinėlės receptas tiks puikiai!!!

Ingredientai

Reikės:

~600g vištienos filė

Druskos

Pipirų

Paprikos miltelių

Šiek tiek alyvuogių aliejaus

2 obuoliai

1 šaukštas sviesto

1 šaukštas cukraus

Druskos

100g fermentinio sūrio

40g graikinių riešutų

10 šaukštelių graikiško jogurto

~40g sviesto

Petražolių (nebūtinai)

Kaip gaminti:

~600g vištienos filė supjaustau plonesniais kepsneliais – maždaug 1,5-2cm storio gabalėliai. Man pavyko padalinti į 8 dalis 😉.

Kepsnelius dedu ant lentelės, lengvai pamušu kočėlu. Tuomet vištienos gabalėlius apverčiu ir pamušu kočėlu dar šiek tiek – stipriai daužyti nereikia.

Ant būsimų kepsnelių beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių.

Prieskonius lengvai įtrinu į mėsą.

Vištienos filė gabalėlius apverčiu ir vėl beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių.

Taip paruošiu visus kepsnelius.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Kepimo popierių pašlakstau alyvuogių aliejumi.

Į paruoštą kepimo skardą keliauja kepsneliai.

Vištienos gabalėlių paviršių ištepu graikišku jogurtu, man prireikė 10 šaukštelių.

Stumiu skardą su mėsyte į šalį, paruošiu karamelizuotus obuolius.

2 didesnius obuolius nulupu, išpjaunu sėklas ir supjaustau kubeliais.

Į įkaitintą keptuvę dedu šaukštą sviesto.

Kuomet sviestas išsilydo į keptuvę verčiu pjaustytus obuolius.

Ant obuolių beriu šaukštą cukraus, šiek tiek druskos.

Kepinu vis pamaišydama ~5min ant vidutinės ugnies.

Kepintus obuolius verčiu į dubenį ir šiek tiek palaukiu (jei pavyksta), kol atvės (šį kartą aš nelaukiau 😊).

Susmulkinu ~40g graikinių riešutų.

Riešutus dedu į dubenį su kepintais obuoliais.

Sutarkuoju 100g fermentinio sūrio.

Tarkuotą sūrį verčiu prie obuolių ir riešutų.

Viską sumaišau ir išdėlioju ant skardoje laukiančių vištienos kepsnių.

Apie 40g sviesto supjaustau plonomis riekelėmis.

Po vieną ploną riekelę sviesto dedu ant karamelizuotų obuolių sluoksnio.

Šaunu kepsnius į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~30-35min – viršus apačia be vėjelio.

Iškeptus, gražiai paskrudusius kepsnelius traukiu lauk iš orkaitės.

Apibarstau smulkintomis petražolėmis – šį žingsnį galima praleisti 😉.

Viskas… Kepsniai laukia valgytojų.

Prie kepsnių išviriau ryžių ir paruošiau šviežių daržovių salotų – buvo labai gardu!

Salotų receptas čia: https://www.maistomegeja.lt/saldziarugstes-gaivios-darzoviu-salotos/

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti