Vištienos kepsniai orkaitėje

Gaminimo laikas: 15min be kepimo ir marinavimo
Vištienos kepsneliai orkaitėje 🙂
Sultingi, minkšti ir labai gardūs vištienos šlaunelių mėsos kepsneliai. Greitai, skaniai ir jokio vargo, kepsneliai kepami orkaitėje – tai ir mažiau riebalų!!!
Ingredientai

Reikės:

800g vištienos šlaunelių mėsos
Druskos
Pipirų
Paprikos miltelių
100g džiūvėsėlių
50g tarkuoto parmezano
50g miltų
2 kiaušinių
3 šaukštų vandens
Alyvuogių aliejaus (ar kitokio)
Petražolių

Kaip gaminti:

Kepsnius kepiau iš ~800g vištienos šlaunelių mėsos. Mėsos gabalėlius pjaunu pusiau, bus nedideli kepsneliai 😉

Medinę lentelę apkloju kepimo popieriumi (ar maistine plėvele). Vištienos gabalėlius dedu ant kepimo popieriaus, uždengiu kitu kepimo popieriaus lapu. Lengvai padaužau mėsą kočėlu iš abiejų pusių.

Ant mėsos beriu druskos, pipirų ir paprikos miltelių, mėsos gabalėlius apverčiu ir vėl pakartoju druskos, pipirų, paprikos miltelių.

Taip paruošiu visus mėsos gabalėlius.

Paruoštą vištieną dedu į maistinę dėžutę, uždengiu dangteliu ir marinuoju ~3val (galima ilgiau). Į dėžutę dėti nebūtina, bet taip patogiau 😉.

Kai mėsa jau pasimarinavusi, galima kepti.

Į dubenį beriu 100g maltų džiūvėsėlių ir 50g tarkuoto parmezano – sumaišau.

50g miltų beriu į lėkštę.

Į dubenėlį įmušu 2 kiaušinius, pilu 3 šaukštus vandens – suplaku.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir pašlakstau jį alyvuogių aliejumi (tinka ir kitoks aliejus).

Paruoštą mėsos gabalėlį apvolioju miltuose, pamirkau kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėlių – sūrio mišinyje.

Taip paruoštas būsimas kepsnelis keliauja į kepimo skardą su kepimo popieriumi.

Taip paruošiu visus kepsnius – man pavyko 8 😊.

Kepsnelius gausiai pašlakstau alyvuogių aliejumi.

Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~40min viršus apačia be vėjelio.

Iškeptus, gražiai apskrudusius kepsnius traukiu iš orkaitės ir pabarstau smulkintomis petražolėmis.

Prie kepsnelių patiekiau labai gardžių ir greitai pagaminamų burokėlių salotų receptas čia: https://www.maistomegeja.lt/greitos-virtu-burokeliu-salotos/

Vyriškai kompanijai dar išviriau bulvių košės – čia ji labai tiko!!!

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti