Troškinys yra vienas iš tų gerųjų NAMINIŲ patiekalų, kurį valgydamas pasijauti – komfortiškai ir jaukiai. Geresnio patiekalo žiemos pietums ar vakarienei ir nesugalvosi

Todėl, šią šaltą žiemos dieną, siūlau pasigaminti šį – šildantį ir labai gardų vištienos ketvirčių troškinį. Vištienos mėsa išsitroškinusi daržovių draugijoje, tampa minkšta ir sultinga, o daržovės sugėrusios į save visus prieskonius ir vištienos skonį tiesiog tirpsta burnoje. Tik nepagalvokite, kad šį torškinį reikia gaminti labai ilgai  tikrai ne! Šis troškinukas ne tik labai gardus, bet ir labai paprastai ir greitai pagaminamas.

Ingredientai

Reikės:

  • 3 vištienos ketvirčių
  • 1 svogūno
  • 2 sk.česnako
  • 4 bulvių
  • 400g šaldytų daržovių mišinio
  • 2v/š kečupo
  • 250ml šilto vandens
  • 1a/š vištienos prieskonių
  • druskos
  • pipirų

Kaip gaminti:

Supjaustau vištienos ketvirčius į tris dalis. Keptuvę įkaitinu, įpilu šiek tiek aliejaus, sudedu vištienos gabalėlius. Kepu ant vidutinės ugnies ~5min po to vištienos gabalėlius apverčiu ir kepu dar 5min kitą pusę.

Po to į keptuvę keliauja pjaustytas kubeliais svogūnas ir kelios skiltelės smulkinto česnako. Vis pamaišant kepinu ~3min.

Tuomet dedu į keptuve 4 kubeliais pjaustytas bulves ir pamaišydama kepinu ~5min.

Kol kepa bulvės pasiruošiu kečupo padažą: dubenėlyje sumaišau 2v/š kečupo ir 250ml šilto vandens.

Kai bulvės šiek tiek apkepa į keptuvę verčiu šaldytų daržovių mišinį, pilu kečupo padažą, beriu vištienos prieskonius, druską, pipirus.

Viską sumaišau ir laukiu, kol užvirs. Kai užverda, ugnį sumažinu, uždengiu dangtį ir troškinu ~25min.

Troškinys paruoštas!

Skanaus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti