Gaminimo laikas: 15min be laukimo ir kepimo

Ar jau išsirinkote kokius patiekalus gaminsite Šv. Velykų stalui? Aš jau beveik 🙂.

Šį vištienos vyniotinį tikrai gaminsiu Velykoms… Nes jis – labai gardus, sultingas, spalvingas, puikiai tinka šventiniam stalui! O pagaminamas super paprastai ir greitai 👍.

Ingredientai

Reikės:

500g vištienos filė

500g vištienos šlaunelių mėsos

Druskos

Pipirų

Česnako granulių

Paprikos miltelių

Petražolių

100g razinų ir riešutų mišinio

1 šaukšto medaus

Kepimo rankovės

Virvutės surišimui

Kaip gaminti:

500g vištienos filė (3 gabalėliai) pjaunu pusiau – išploninu. Bus 6 gabalėliai.

Išplonintus gabalėlius dedu ant lentelės, lengvai pamušu plaktuku iš vienos ir iš kitos pusės.

Ant vištienos beriu druskos, pipirų, česnako granulių, paprikos miltelių, džiovintų petražolių. Mėsos gabalėlius apverčiu ir prieskonių dušą pakartoju.

Taip paruoštus filė gabalėlius stumiu į šalį.

Ant kitos lentelės dedu 500g vištienos šlaunelių mėsos gabalėlius.

Juos taip pat iš abiejų pusių pamušu mėsos plaktuku.

Beriu druskos, pipirų, česnako granulių, paprikos miltelių, džiovintų petražolių – apibarstau prieskoniais iš abiejų pusių.

Kepimo rankovės skiautės kraštą nukerpu, kepimo rankovę išskleidžiu ir dedu ant stalo.

Ant išskleisto lakšto vieną prie kito dedu vištienos gabalėlius: vienas gabalėlis filė, kitas šlaunelių mėsos. Taip sudėlioju visus mėsos gabalėlius – bus dvi eilės.

Ant vištienos tolygiai beriu 100g razinų ir riešutų mišinio.

Viską pašlakstau šaukštu skysto medaus.

Kepimo rankovės pagalba (paspaudžiant) susuku vyniotinį.

Gerai susuku vyniotinį ir užsuku galus, kad vyniotinis susispaustų.

Galus ir vyniotinį surišu virvute.

Taip paruoštas vyniotinis keliauja poilsiauti į šaldytuvą ~12val.

Po 12val traukiu lauk vyniotinį iš šaldytuvo.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Vyniotinį dedu į kepimo skardą, kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~1val – viršus apačia be vėjelio.

Iškepusį vyniotinį dedu ant padėklo ir paslegiu. Palaukiu, kol atvės, tada vis dar paslėgtą dedu į šaldytuvą, palieku ten ~ 4-6val.

O dabar jau galima ragauti 🙂.

Labai gardus…

Puikus šventinis vyniotinis, o pastangų ir darbo minimaliai 👍.

Tad jei norite nustebinti save ir savo artimuosius – pirmyn – pasigaminkite – tikrai daugiau nepirksite vyniotinių parduotuvėje…

Skanumynas Jūsų Velykų ar Kalėdų stalui – paragaukite!

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti