Vynu marginti kiaušiniai

Gaminimo laikas: 10 minučių be laukimo

Paprastesnį, lengvesnį kiaušinių marginimo būdą sunku būtų ir rasti😉. Kiaušinius išverdu vyne ir palaikau per naktį – viskas – gražuoliai, žėrintys margučiai paruošti!

Vyną naudojau pigesnį🙂.

Vynas turi apsemti kiaušinius, todėl virimui naudojau mažesnį indą.

Ingredientai

Reikės:

Butelio raudono vyno (saldesnio)

Rudų kiaušinių

Kaip dažyti:

Į nedidelį puodą (prikaistuvį) dedu 7 rudus kiaušinius (daugiau netelpa 😉).

Ant kiaušinių išpilu butelį raudono vyno. Vyną naudojau beveik pigiausią. Vynas turi apsemti kiaušinius.

Nešu puodą su kiaušiniais ant viryklės ir verdu ~ 10min.

Po 10min ugnį išjungiu, o kiaušinius palieku per naktį ilsėtis vyno “vonioje” 🙂.

Ryte (maždaug po 10val) kiaušinius perkeliu ant popierinio rankšluosčio ir palieku visiškai nudžiūti.

Valyti ar sausinti nereikia – reikia leisti nudžiūti!!!

Neišsigąskite – išėmus iš vyno kiaušiniai neblizga ir atrodo niūrokai.

Tik nusausėję margučiai gražiai žėri, todėl reikia šiek tiek kantrybės.

Labiau blizga kiaušiniai nudažyti saldesniu vynu.

Gero dažymo, stiprių margučių 😉…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti