Gaminimo laikas: 10 minučių be laukimo
Paprastesnį, lengvesnį kiaušinių marginimo būdą sunku būtų ir rasti😉. Kiaušinius išverdu vyne ir palaikau per naktį – viskas – gražuoliai, žėrintys margučiai paruošti!
Vyną naudojau pigesnį🙂.
Vynas turi apsemti kiaušinius, todėl virimui naudojau mažesnį indą.
Reikės:
Butelio raudono vyno (saldesnio)
Rudų kiaušinių
Kaip dažyti:
Į nedidelį puodą (prikaistuvį) dedu 7 rudus kiaušinius (daugiau netelpa 😉).
Ant kiaušinių išpilu butelį raudono vyno. Vyną naudojau beveik pigiausią. Vynas turi apsemti kiaušinius.
Nešu puodą su kiaušiniais ant viryklės ir verdu ~ 10min.
Po 10min ugnį išjungiu, o kiaušinius palieku per naktį ilsėtis vyno “vonioje” 🙂.
Ryte (maždaug po 10val) kiaušinius perkeliu ant popierinio rankšluosčio ir palieku visiškai nudžiūti.
Valyti ar sausinti nereikia – reikia leisti nudžiūti!!!
Neišsigąskite – išėmus iš vyno kiaušiniai neblizga ir atrodo niūrokai.
Tik nusausėję margučiai gražiai žėri, todėl reikia šiek tiek kantrybės.
Labiau blizga kiaušiniai nudažyti saldesniu vynu.
Gero dažymo, stiprių margučių 😉…