Purūs, minkšti ir labai skanūs mieliniai blyneliai 😊
Sumaišom tešlą – leidžiam pakilti ir kepam blynus!
Patiks dideliems ir mažiems. Su uogiene, grietine, vaisiais, o gal tik su arbata 😉
Reikės:
500ml Šilto pieno
8g Sausų mielių
3v/š Cukraus
2 Kiaušinių
Žiupsnelio druskos
450g miltų
Iškepiau 38 blynus 😉
Kaip gaminti:
Į dubenį pilu 500ml šilto (ne karšto) pieno.
Beriu 8g sausų mielių ir 3 šaukštus cukraus.
Įmušu 2 kiaušinius, beriu žiupsnelį druskos.
Viską gerai sumaišau.
450g miltų verčiu į dubenį (galima per kelis kartus, bus lengviau maišyti) ir gerai sumaišau.
Bus tiršta tešla.
Uždengiu rankšluosčiu ir palieku šiltesnėje vietoje ~1val, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą lengvai sumaišau ir kepu blynelius!
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus.
Dedu po šaukštą tešlos – naudoju du šaukštus – taip lengviau, vienu šaukštu kabinu tešlą, kitu nustumiu tešlą į keptuvę.
Kepu blynelius ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda ~ 1-2min vieną pusę ir ~1-2min kitą pusę.
Iškeptus blynelius dedu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Valgėme su vyšnių uogiene 🍒
Skanaus !!!