Mieliniai blynai

Purūs, minkšti ir labai skanūs mieliniai blyneliai 😊
Sumaišom tešlą – leidžiam pakilti ir kepam blynus!
Patiks dideliems ir mažiems. Su uogiene, grietine, vaisiais, o gal tik su arbata 😉

Ingredientai

Reikės:

500ml Šilto pieno
8g Sausų mielių
3v/š Cukraus
2 Kiaušinių
Žiupsnelio druskos
450g miltų

Iškepiau 38 blynus 😉

Kaip gaminti:

Į dubenį pilu 500ml šilto (ne karšto) pieno.

Beriu 8g sausų mielių ir 3 šaukštus cukraus.

Įmušu 2 kiaušinius, beriu žiupsnelį druskos.

Viską gerai sumaišau.

450g miltų verčiu į dubenį (galima per kelis kartus, bus lengviau maišyti) ir gerai sumaišau.

Bus tiršta tešla.

Uždengiu rankšluosčiu ir palieku šiltesnėje vietoje ~1val, kad pakiltų.

Pakilusią tešlą lengvai sumaišau ir kepu blynelius!

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus.

Dedu po šaukštą tešlos – naudoju du šaukštus – taip lengviau, vienu šaukštu kabinu tešlą, kitu nustumiu tešlą į keptuvę.

Kepu blynelius ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda ~ 1-2min vieną pusę ir ~1-2min kitą pusę.

Iškeptus blynelius dedu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Valgėme su vyšnių uogiene 🍒

Skanaus !!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti