Avižiniai dribsniai pusryčiams

Gaminimo laikas: 5 minutės

Vakare ruošti pusryčius – labai teisingas pasirinkimas. Nes pasigaminus pusryčius vakare, ryte sutaupysite daug brangaus laiko 😉.

Vienas iš pasirinkimų greitiems pusryčiams gali būti – per naktį brinkinta avižinių dribsnių košė su vaisiais.

Ingredientai

Reikės:

1puodeliui:

2 šaukštų viso grūdo avižinių dribsnių

0,5 banano

0,5 nedidelio obuolio

Saujelės džiovintų spanguolių (nebūtinai)

~200ml kefyro

1 šaukštelio medaus

Riešutų, uogų (nebūtinai)

Kaip gaminti:

Šie pusryčiai ypatingi tuo, kad gaminti juos reikia iš vakaro 😉. Tik ne dėl to, kad gaminimo procesas ilgas, o dėl to, kad avižiniai dribsniai turi brinkti per naktį šaldytuve!

Į didesnį puodelį ar dubenėlį beriu 2 šaukštus viso grūdo avižinių dribsnių.

Prie dribsnių įmetu saujelę džiovintų, nuplautų spanguolių.

Pusė riekelėmis pjaustyto banano keliauja prie avižinių dribsnių ir spanguolių.

Nulupu ir smulkesniais gabalėliais supjaustau pusę nedidelio obuolio.

Pjaustytą obuolį dedu į bendrą puodelį.

Į puodelį su visais gardumynais pilu apie 200ml kefyro (naudojau 2,5%).

Viską gerai sumaišau.

Puodelį ar dubenėlį uždengiu maistine plėvele ir nešu į šaldytuvą. Šaldytuve laikysiu per naktį.

Labas rytas!

Traukiu lauk iš šaldytuvo puodelį su pagamintais pusryčiais 😉.

Į pusryčių puodelį dedu šaukštelį skysto medaus (ar mėgstamo sirupo) – sumaišau.

Pusryčiai paruošti!

Galima dar papuošti uogomis, riešutais – bus dar gardžiau…

Bet jei skubate, nieko daugiau daryti nereikia – tik pasiimti didesnį šaukštą ir neskubant valgyti gardžiąją, puikiai išbrinkusią avižinių dribsnių košę su vaisiais 😋.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti