Bananų duona su šokoladu ir riešutais

Gaminimo laikas: 10min be kepimo

Bananų duona su šokoladu ir riešutais, o gal pyragas su bananais, šokoladu ir riešutais? 😊 Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi, nes pyragas baisiai skanus!!! O pagaminamas labai labai paprastai – viską sumaišau viename dubenyje ir iškepu orkaitėje. Nei mikserio, nei kitokių įmantrių įrankių nereikia!

Man gardu su balinta kava – vaikams su pienu. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. O kitą dieną gal dar gardesnis, nei ką tik iškeptas!

Tad jei turite kelis “pavargusius” bananus – pabandykite išsikepti šios nuostabios bananų duonelės – pyrago!!!

Ingredientai

Reikės:

3 bananų

180g natūralaus jogurto

2 kiaušinių

60g cukraus

50g lydyto sviesto

1 šaukštelio vanilinio cukraus

0,5 šaukštelio druskos

200g miltų

2 šaukštelio kepimo miltelių

50g graikinių riešutų

70g juodojo šokolado

Kepimo formos 11x30cm

Kaip gaminti:

3 sunokusius (pernokusius) bananus nulupu ir dedu į dubenį.

Bananus sutrinu šakute iki košelės konsistencijos.

Prie bananų įmušu 2 kiaušinius, dedu 180g natūralaus jogurto (ar graikiško jogurto), beriu 60g cukraus, šaukštelį vanilinio cukraus ir šiek tiek druskos.

Gerai sumaišau šluotele.

Išlydau 50g sviesto. Lydytą sviestą pilu į dubenį prie bananų masės – sumaišau.

Į dubenį įsijoju 200g miltų sumaišytų su 2 šaukšteliais kepimo miltelių.

Viską sumaišau šluotele iki vientisos masės.

Bus tiršta tešla 😉

Susmulkinu 50g graikinių riešutų ir verčiu į tešlos dubenį.

70g juodojo šokolado susmulkinu peiliu ir dedu į dubenį.

Masę sumaišau mentele.

Pyrago – bananų duonos tešla paruošta!

Imu kepimo formą 11x30cm dydžio, įtiesiu kepimo popierių.

Verčiu visą pasiruoštą masę į kepimo formą.

Šaunu būsimą pyragą į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~1val. Viršus apačia be vėjelio.

Kepimo laiką reikia stebėti, gali prireikti šiek tiek trumpiau ar ilgiau – viskas priklauso nuo orkaitės ypatybių!

Kepimo metu orkaitės durelių darinėti nereikėtų – stebėkite per stiklą 😉

Iškepusį pyragą išimu iš kepimo formos – palaukiu, kol šiek tiek pravės – ir galima ragauti…

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti