Gaminimo laikas: 10min be kepimo
Bananų duona su šokoladu ir riešutais, o gal pyragas su bananais, šokoladu ir riešutais? 😊 Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi, nes pyragas baisiai skanus!!! O pagaminamas labai labai paprastai – viską sumaišau viename dubenyje ir iškepu orkaitėje. Nei mikserio, nei kitokių įmantrių įrankių nereikia!
Man gardu su balinta kava – vaikams su pienu. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. O kitą dieną gal dar gardesnis, nei ką tik iškeptas!
Tad jei turite kelis “pavargusius” bananus – pabandykite išsikepti šios nuostabios bananų duonelės – pyrago!!!
Reikės:
3 bananų
180g natūralaus jogurto
2 kiaušinių
60g cukraus
50g lydyto sviesto
1 šaukštelio vanilinio cukraus
0,5 šaukštelio druskos
200g miltų
2 šaukštelio kepimo miltelių
50g graikinių riešutų
70g juodojo šokolado
Kepimo formos 11x30cm
Kaip gaminti:
3 sunokusius (pernokusius) bananus nulupu ir dedu į dubenį.
Bananus sutrinu šakute iki košelės konsistencijos.
Prie bananų įmušu 2 kiaušinius, dedu 180g natūralaus jogurto (ar graikiško jogurto), beriu 60g cukraus, šaukštelį vanilinio cukraus ir šiek tiek druskos.
Gerai sumaišau šluotele.
Išlydau 50g sviesto. Lydytą sviestą pilu į dubenį prie bananų masės – sumaišau.
Į dubenį įsijoju 200g miltų sumaišytų su 2 šaukšteliais kepimo miltelių.
Viską sumaišau šluotele iki vientisos masės.
Bus tiršta tešla 😉
Susmulkinu 50g graikinių riešutų ir verčiu į tešlos dubenį.
70g juodojo šokolado susmulkinu peiliu ir dedu į dubenį.
Masę sumaišau mentele.
Pyrago – bananų duonos tešla paruošta!
Imu kepimo formą 11x30cm dydžio, įtiesiu kepimo popierių.
Verčiu visą pasiruoštą masę į kepimo formą.
Šaunu būsimą pyragą į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~1val. Viršus apačia be vėjelio.
Kepimo laiką reikia stebėti, gali prireikti šiek tiek trumpiau ar ilgiau – viskas priklauso nuo orkaitės ypatybių!
Kepimo metu orkaitės durelių darinėti nereikėtų – stebėkite per stiklą 😉
Iškepusį pyragą išimu iš kepimo formos – palaukiu, kol šiek tiek pravės – ir galima ragauti…
Skanaus!!!