Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Na, tu čia ir prisigalvoji… sako mano mama! Koks dar desertas iš bulvių ???

O aš labai mėgstu batatus, esu išbandžius daugybę receptų. Gardžios saldžios bulvės virtos, įdarytos, troškintos, tinka košėms, sriuboms, salotoms ir t.t. Bet desertą prisipažinsiu gaminau pirmą kartą!

Kad bus skanu net neabejojau 😊, nes keptiems batatams aš neabejinga, o vaisius, riešutus ir riešutų kremą mėgstu labai. Bet skonis – pranoko lūkesčius! Galiu pasakyti, kad keptos saldžios bulvės, riešutų kremas ir vaisiai – puikus derinys!

Tad jei mėgstate batatus – būtinai pasigaminkite šį desertą – tikrai patiks!!!

Ingredientai

Reikės:

Batatų (saldžių bulvių)

Žemės riešutų kremo

Banano

Obuolio

Kivio

Šviežių ar šaldytų braškių

Kepintų lazdyno riešutų

Klevų sirupo

Produktų kiekiai priklauso nuo valgytojų skaičiaus 😉

Kaip gaminti:

Batatus gerai nuplaunu ir supjaustau maždaug 7mm storio riekelėmis.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir sudedu batatų riekeles.

Batatus pašlakstau alyvuogių aliejumi ( aliejumi patepu visą batatų paviršių – šepetėliu ar ranka).

Kepu batatus įkaitintoje 180C orkaitėje ~20min, viršus apačia be vėjelio.

Iškeptus batatus sudedu į lėkštę.

Ant saldžių bulvių riekelių tepu po šaukštelį žemės riešutų kremo.

Nulupu ir supjaustau riekelėmis bananą, kivį, obuolį (obuolio žievelės nulupti nereikia).

Supjaustytus vaisius išdėlioju ant batatų išteptų riešutų kremu – kiek dėti vaisių? Skonio reikalas 😉 Uogas ir vaisius galima dėti ir kitokius.

Ant vaisiais apdėliotų batatų dedu po braškę (naudojau šaldytas braškes, nes šviežių neturėjau po ranka).

Susmulkinu ir pakepinu saujelę lazdyno riešutų. Pakepintus riešutus beriu ant batatų.

Paruoštus saldžių bulvių desertukus pašlakstau klevų sirupu (kitokiu sirupu ar medumi).

Paruošta!!!

Belieka tik griebti ir mėgautis šiuo sveiku, baisiai gardžiu užkandžiu ar desertu (visai nesvarbu, kaip pavadinsite)!!!

O dėl batatų naudos tikriausiai net priminti nereikia 😉 Juk jose gausu maistinių medžiagų. Be to saldžios bulvės yra beta karotino šaltinis, kuris yra stiprus antioksidantas. Gaminti batatus reikia būtinai su odele, nes jų odelėje yra maistinių skaidulų. Ne daržovė o vitaminu bomba!!!

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti