Purūs, minkšti ir labai labai skanūs blyneliai su rikotos sūriu 😋
Svarbiausia gerai išplakti baltymus!!!
Labai skanu su šviežiai trintomis uogomis 🙂
Reikės:
3 kiaušinių
30g cukraus
250g rikotos sūrio
160ml pieno
140g miltų
1a/š kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Iškepiau 20 blynelių 😉
Kaip gaminti:
Atskiriu 3 kiaušinių baltymus nuo trynių – į vieną dubenį dedu trynius į kitą dubenį baltymus.
Į baltymus beriu šiek tiek druskos ir suplaku mikseriu iki standžių putų ~5min.
Į trynius beriu 30g cukraus, pilu 160ml pieno, dedu 250g rikotos sūrio – viską gerai sumaišau (maišymo šluotele).
Tuomet į dubenį įsijoju 140g miltų ir 1 šaukštelį kepimo miltelių – sumaišau.
Į paruoštą tešlą per kelis kartus įmaišau išplaktus baltymus (neskubant).
Blynų tešla paruošta 😉
Įkaitintą keptuvę patepu šlakeliu aliejaus.
Į keptuvę dedu po šaukštą tešlos į 28cm skersmens keptuvę tilpo 5 blyneliai.
Uždengiu dangtį, kepu ant mažesnės ugnies ~2min vieną pusę.
Po to apverčiu ir uždengus dangtį kepsiu dar ~2min.
Blynus patiekiau su šviežiai trintomis braškėmis – labai skanu 😋
Skanaus!!!