Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Visų mėgstami bulviniai blynai gali virsti prabangiais pietumis ar vakariene. Viskas priklauso nuo Jūsų fantazijos 😉
Štai tokia idėja kilo mano galvoje! Bulves blynams sutarkavau šiaudeliais ir iškepiau plonus didelius blynus. Blynai gali būti ir mažesni – tai skonio visai nepakeis 😉
Prie bulvinių blynų pagaminau česnakinį rikotos sūrio padažą. Blyną patiekiau su šiuo gardžiu padažu, keliomis riekelėmis šalto rūkymo kumpio ir sultenių salotomis.
O jau blynų traškumas ir gardumas… mmm… Ne tik labai skanu, bet ir atrodo labai viliojančiai.
Ar mėgstate bulvinius blynus???
Reikės:
1kg bulvių
druskos + pipirų
džiovintų žalumynų
2 kiaušinių
Aliejaus kepimui
Padažui:
250g rikotos sūrio
druskos + pipirų
2 skiltelių česnako
~20g džiovintų pomidorų
Sultenių salotų
Kumpio (šalto rūkymo)
Kaip gaminti:
Nulupu ir nuplaunu 1kg bulvių.
Bulves sutarkuoju šiaudeliais į dubenį (galima ir paprasta bulvine tarka).
Ant sutarkuotų bulvių beriu pipirų, druskos ir džiovintų žalumynų – sumaišau.
Įmušu 2 kiaušinius ir vėl viską gerai sumaišau.
Bulvių blynų masė paruošta!
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus.
Dedu 3-4 šaukštus bulvių masės. Masę paskleidžiu po visą keptuvę – bus didelis blynas.
Kepu blyną ant vidutinės ugnies ~5min vieną pusę.
Po to apverčiu ir kepu ~4min kitą pusę.
Taip iškepu visus blynus.
Kol kepa blynai, paruošiu padažą:
Į dubenį dedu 250g rikotos sūrio, beriu druskos, pipirų,
Susmulkinu 2 skilteles česnako, smulkiai supjaustau ~20g džiovintų pomidorų.
Česnako skilteles ir smulkintus pomidorus verčiu prie rikotos sūrio – viską gerai sumaišau šakute.
Padažas paruoštas!
Plonomis riekelėmis supjaustau šalto rūkymo kumpio ~100g (tinka ir karšto rūkymo kumpis ar šoninė).
Nuplaunu sultenių salotų.
Ant iškepto blyno dedu kelis šaukštus rikotos sūrio padažo.
Kumpio riekeles susuku į ritinėlius ir dedu prie padažo.
Į tarpelius prie kumpio ir padažo išdėlioju saujelę sultenių salotų.
Irrr galima ragauti!
Skanaus 😉