Bulviniai blynai su rikotos sūrio padažu

Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Visų mėgstami bulviniai blynai gali virsti prabangiais pietumis ar vakariene. Viskas priklauso nuo Jūsų fantazijos 😉

Štai tokia idėja kilo mano galvoje! Bulves blynams sutarkavau šiaudeliais ir iškepiau plonus didelius blynus. Blynai gali būti ir mažesni – tai skonio visai nepakeis 😉

Prie bulvinių blynų pagaminau česnakinį rikotos sūrio padažą. Blyną patiekiau su šiuo gardžiu padažu, keliomis riekelėmis šalto rūkymo kumpio ir sultenių salotomis.

O jau blynų traškumas ir gardumas… mmm… Ne tik labai skanu, bet ir atrodo labai viliojančiai.

Ar mėgstate bulvinius blynus???

Ingredientai

Reikės:

1kg bulvių

druskos + pipirų

džiovintų žalumynų

2 kiaušinių

Aliejaus kepimui

Padažui:

250g rikotos sūrio

druskos + pipirų

2 skiltelių česnako

~20g džiovintų pomidorų

Sultenių salotų

Kumpio (šalto rūkymo)

Kaip gaminti:

Nulupu ir nuplaunu 1kg bulvių.

Bulves sutarkuoju šiaudeliais į dubenį (galima ir paprasta bulvine tarka).

Ant sutarkuotų bulvių beriu pipirų, druskos ir džiovintų žalumynų – sumaišau.

Įmušu 2 kiaušinius ir vėl viską gerai sumaišau.

Bulvių blynų masė paruošta!

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus.

Dedu 3-4 šaukštus bulvių masės. Masę paskleidžiu po visą keptuvę – bus didelis blynas.

Kepu blyną ant vidutinės ugnies ~5min vieną pusę.

Po to apverčiu ir kepu ~4min kitą pusę.

Taip iškepu visus blynus.

Kol kepa blynai, paruošiu padažą:

Į dubenį dedu 250g rikotos sūrio, beriu druskos, pipirų,

Susmulkinu 2 skilteles česnako, smulkiai supjaustau ~20g džiovintų pomidorų.

Česnako skilteles ir smulkintus pomidorus verčiu prie rikotos sūrio – viską gerai sumaišau šakute.

Padažas paruoštas!

Plonomis riekelėmis supjaustau šalto rūkymo kumpio ~100g (tinka ir karšto rūkymo kumpis ar šoninė).

Nuplaunu sultenių salotų.

Ant iškepto blyno dedu kelis šaukštus rikotos sūrio padažo.

Kumpio riekeles susuku į ritinėlius ir dedu prie padažo.

Į tarpelius prie kumpio ir padažo išdėlioju saujelę sultenių salotų.

Irrr galima ragauti!

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti