Cinamoninės bandelės

Labai gardžios, purios ir minkštos mielinės bandelės su cinamonu 😋. Tokias galima iškepti TIK namuose!!!
Viskas paprastai ir nesudėtingai! Tik prireiks šiek tiek kantrybės.
Iškeptas bandeles norėjau užpilti lydytu šokoladu, bet kol iškepė bandelės, šokoladas išgaravo 🤭👫, teko bandeles apibarstyti cukraus pudra 😉.
Ingredientai

Reikės:

200ml šilto pieno
6g sausų mielių
60g cukraus
2kiaušinių
10g vanilinio cukraus
0,5a/š druskos
330g miltų
100g sviesto
Įdarui:
100g sviesto
20g cinamono
80g cukraus

Kaip gaminti:

Į didesnį dubenį pilu 200ml šilto pieno!!! Pienas turi būti NEKARŠTAS tik šiltas.

Prie pieno beriu 6g sausų mielių ir 60g cukraus – sumaišau šluotele.

Tuomet į pieno masę beriu dar 10g vanilinio cukraus, 0,5 šaukštelio druskos ir įmušu 2 kiaušinius – viską gerai sumaišau šluotele.

200g miltų beriu į dubenį su pieno-kiaušinių mase – lengvai sumaišau šluotele ar mentele, kaip patogiau.

Išlydau 100g sviesto ir pilu jį į dubenį prie ruošiamos tešlos – pradedu minkyti tešlą rankomis.

Tešla dar per skysta, todėl beriu dar 130g miltų ir toliau minkau tešlą.

Tešlą minkau ~10min!!! Kol tešla tampa elastinga, minkšta ir nelimpa prie rankų – prireiks šiek tiek kantrybės. Minkyti galima dubenyje arba ant stalo. Tik miltų nepadauginkit, nes bandelės bus kietos!!!

Tuomet tešlos kamuolėlį dedu į dubenį, uždengiu rankšluostėliu ir palieku ~ 2val pakilti.

Po maždaug 2val tešla stipriai pakyla, tuomet beriu ant stalo šiek tiek miltų ir verčiu tešlą lauk iš dubenio.

Tešlą lengvai paminkau rankomis ir kočioju kočėlu – vis paberdama šiek tiek miltų – bet LABAI minimaliai!!! Tešla labai paklusni, elastinga, todėl kočiojasi be vargo 😉

Iškočioju 35x50cm dydžio lakštą.

100g minkšto (kambario temperatūros) sviesto peiliu (ar ranka) ištepu ant tešlos lakšto.

Dubenėlyje sumaišau 20g cinamono ir 80g cukraus.

Cinamono ir cukraus mišiniu apibarstau visą sviestu išteptą tešlos lakštą.

Tuomet iš tešlos lakšto susuku vyniotinį. Sujungimo vietą užspaudžiu pirštais.

Vyniotinį supjaustau maždaug 3cm pločio griežinėliais.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir sudedu pasiruoštas bandeles. Bandeles dedu taip, kad pjūvis būtų į viršų.

Kepimo skardą su bandelėmis užkloju rankšluosčiu ir palieku ~25min pakilti.

Po 25min rankšluostį nuimu ir šaunu bandeles į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu 20-25min. Pasirenku viršus apačia be vėjelio funkciją.

Iškeptos bandelės turėjo būti aplietos tirpintu šokoladu, bet kol gaminau bandeles vaikai pasistengė, kad šokolado neliktų 🤭. Tai teko bandeles pabarstyti cukrumi! Tad jei turite šokolado, išlydykite jį garų vonelėje ir apliekite bandeles – bus tikras desertas!

Bet, ką galiu pasakyti – buvo be galo skanu ir be šokolado😉. O bandelės dar šiltos buvo suvalgytos su pienu ir arbata.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti