Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Labai mėgstame čirvinius blynus!!! Ar mėgstate Jūs?
Turiu prisipažinti, kad širdelės formos blynai, pagal šį receptą, tikrai labai dažnai kepami mūsų namuose 😍. Suvalgomi iš karto, nes yra gardūs, kvapnūs, traškia plutele 🤤.
Blynelius galima kepti tiek elektrinėje čirvinių blynų ar vaflių keptuvėje, tiek čirvinių blynų keptuvėje ant viryklės.
Reikės:
3 kiaušinių
4v/š cukraus
1a/š vanilinio cukraus
120g sviesto
300ml pieno
300g miltų
1a/š kepimo miltelių
Cukraus pudros (nebūtinai)
Kaip gaminti:
Išlydau 120g sviesto ir palieku jį šiek tiek atvėsti.
Kol sviestas atvės ruošiu tešlą:
Į dubenį įmušu 3 kiaušinius, beriu 4 šaukštus cukraus.
Kiaušinius su cukrumi suplaku mikseriu iki purumo – užtrukau maždaug minutę.
Į kiaušinių masę pilu šiek tiek atvėsusį lydytą sviestą – sumaišau mentele ar šaukštu.
Tuomet pilu 300ml pieno ir vėl sumaišau (šaukštu ar mentele).
300g miltų sumaišytų su 1 šaukšteliu kepimo miltelių, įsijoju į skystą masę.
Viską gerai sumaišau – masė paruošta! Tešla turi būti grietinės tirštumo, jei tešla jums pasirodo per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno.
Galima kepti blynus😉.
Į įkaitintą čirvinių blynų keptuvę dedu 1,5 šaukšto tešlos ir kepu blynelius.
Aš elektrinės čirvinių blynų keptuvės neturiu, tai kepiau širdelių keptuvėje ant viryklės. Kepiau po 1min iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
Iš nurodytų produktų galima iškepti nemažai blynų, tad jei kepsite vakarienei, dviem asmenims, tuomet produktų kiekį mažinkite pusiau 😉.
Labai gardūs blynai!!!
Skanaus…