Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Reikės:
Kaip gaminti:
Burokine tarka sutarkuoju 350g cukinijos. Mano cukinija šviežia, minkšta odele, todėl odelės nelupau. Jei cukinija šiek tiek “pagyvenusi” odelę reikia pašalinti.
Nulupu vieną didesnį sunokusį bananą, dedu jį prie cukinijos. Bananą sutrinu šakute ir sumaišau su sutarkuota cukinija.
Tuomet į dubenį su cukinija ir bananu įmušu kiaušinį, vėl viską gerai sumaišau (šakute).
2 šaukštai kvietinių miltų ir 2 šaukštai kukurūzų miltų keliauja prie cukinijos-banano-kiaušinio masės. Jei nemėgstate ar neturite kukurūzų miltų pakeiskite juos įprastais kvietiniais ar kitais mėgstamais miltais.
Viską gerai sumaišau šakute po to šaukštu!
Blynų tešla paruošta! Tešla turi būti tiršta.
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus.
Šaukštu dedu tešlą į keptuvę, formuodama nedidelius blynelius (suprantama blynelius galima formuoti ir kepti tokius kokius norite 😉). Aš kepiau nedidelius blynelius, jų vienoje 28cm skersmens keptuvėje tilpo 6vnt. Iš pasiruoštos masės iškepiau dvi keptuves blynelių.
Kepu blynelius ant silpnesnės ugnies ~3min vieną pusę. Po to apverčiu ir kepu~3min kitą pusę ant silpnesnės ugnies.
Taip iškepiau 12 blynų.
Iškeptus blynelius galima dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių, bet tai visai nebūtina.
Patiekiau blynus su šviežiomis uogomis ir saldintu jogurtu – buvo labai gardu!
Prie blynelių tinka mėgstama uogienė ar grietinė – čia jau skonio reikalas 😊.
Jei nesate abejingi cukinijoms ir jų patiekalams – būtinai paragaukite šių blynelių – nenusivilsite!
Skanaus!!!