Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Žinau, žinau, kad kai lauke karšta nesinori apie maistą ir galvoti, o gaminti juo labiau😉.
O jei laukiate svečių arba labai norite gabalėlio saldumyno? Ką daryti tada?
Tuomet siūlau pasilepinimui pasigaminti šį tortuką, kuris ne tik labai greitai, be vargo (neprireiks net orkaitės) pagaminamas, bet yra gaivus, gardus su švelniai juntama citrinos rūgštele ir svarbiausia – patiks visiems!!!
Jei gaminsite – lauksiu atsiliepimų 😊
Ingredientai

Reikės:

300g sausainių (“Gaidelis” ar panašių)
120g sviesto
50g migdolų
500g grietinėlės 35%
0,5 citrinos sulčių
70g cukraus pudros
Uogų ir šokolado papuošimui
Torto forma 24cm skersmens

Kaip gaminti:

300g sausainių (“Gaidelis” ar panašių) susmulkinu smulkintuvu iki trupinių ir verčiu į dubenį. Mano smulkintuvas nedidelis, todėl smulkinu sausainius per kelis kartus.

50g migdolų beriu į smulkintuvą ir susmulkinus pilu į dubenį prie sausainių trupinių – sumaišau.

Dubenėlyje išlydau 120g sviesto. Lydytą sviestą pilu ant sausainių-riešutų trupinių – gerai sumaišau.

Į didesnę lėkštę dedu atsegamą torto kepimo formą be dugno (24cm skersmens).

Trupinius sumaišytus su sviestu verčiu į kepimo formą – paskirstau šaukštu po visą dugną, prie kraštų palikdama daugiau trupinių.

Imu stiklinę lygiu dugnu. Stikline suspaudžiant-suformuoju torto pagrindą ir maždaug 2-3cm aukščio kraštelius.

Dedu torto pagrindą į šalį ir paruošiu kremą.

Į dubenį pilu 500ml šaltos plakamosios grietinėlės 35% (grietinėlė turi būti ne mažiau 35% riebumo), beriu 70g cukraus pudros, įspaudžiu 0,5 citrinos sulčių – suplaku mikseriu iki puraus kremo konsistencijos.

Suplaktą grietinėlę sudedu ant pasiruošto torto pagrindo ir tolygiai paskirstau, suformuodama paviršiuje “bangeles” (nebūtinai).

Uždengiu būsimą tortuką maistine plėvele ir nešu “pailsėti” į šaldytuvą 3-4val (galima ir ilgiau).

Po kelių valandų išimu tortuką iš šaldytuvo, nuimu torto formelę. Jei reikia šiek tiek palyginu kraštelius ar kremą ir puošiu tortą uogomis 😉

Puošiu tortą pjaustytomis braškėmis ir didelėmis trešnėmis. Galima puošti ir vaisiais – čia jau priklauso nuo sezono ar skonio.

Ant tortuko viršaus sutarkuoju nedidelį gabalėlį juodojo šokolado – dėl gražumo ir skanumo 😉

Gaminantiems ir ragaujantiems – skanaus 🍰

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti