Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Reikės:
Kaip gaminti:
300g sausainių (“Gaidelis” ar panašių) susmulkinu smulkintuvu iki trupinių ir verčiu į dubenį. Mano smulkintuvas nedidelis, todėl smulkinu sausainius per kelis kartus.
50g migdolų beriu į smulkintuvą ir susmulkinus pilu į dubenį prie sausainių trupinių – sumaišau.
Dubenėlyje išlydau 120g sviesto. Lydytą sviestą pilu ant sausainių-riešutų trupinių – gerai sumaišau.
Į didesnę lėkštę dedu atsegamą torto kepimo formą be dugno (24cm skersmens).
Trupinius sumaišytus su sviestu verčiu į kepimo formą – paskirstau šaukštu po visą dugną, prie kraštų palikdama daugiau trupinių.
Imu stiklinę lygiu dugnu. Stikline suspaudžiant-suformuoju torto pagrindą ir maždaug 2-3cm aukščio kraštelius.
Dedu torto pagrindą į šalį ir paruošiu kremą.
Į dubenį pilu 500ml šaltos plakamosios grietinėlės 35% (grietinėlė turi būti ne mažiau 35% riebumo), beriu 70g cukraus pudros, įspaudžiu 0,5 citrinos sulčių – suplaku mikseriu iki puraus kremo konsistencijos.
Suplaktą grietinėlę sudedu ant pasiruošto torto pagrindo ir tolygiai paskirstau, suformuodama paviršiuje “bangeles” (nebūtinai).
Uždengiu būsimą tortuką maistine plėvele ir nešu “pailsėti” į šaldytuvą 3-4val (galima ir ilgiau).
Po kelių valandų išimu tortuką iš šaldytuvo, nuimu torto formelę. Jei reikia šiek tiek palyginu kraštelius ar kremą ir puošiu tortą uogomis 😉
Puošiu tortą pjaustytomis braškėmis ir didelėmis trešnėmis. Galima puošti ir vaisiais – čia jau priklauso nuo sezono ar skonio.
Ant tortuko viršaus sutarkuoju nedidelį gabalėlį juodojo šokolado – dėl gražumo ir skanumo 😉
Gaminantiems ir ragaujantiems – skanaus 🍰